Cultuur & Uitgaan

Nieuwe namen FestiValderAa bekend

Het programma van FestiValderAa is verrijkt met nieuwe namen. Tijdens dit theater- en muziekfestival in de Drentse natuur zijn zowel bekende als nieuwe artiesten te zien. Op gebied van theater kun je bijvoorbeeld De Noorderlingen, Het Tuintheater en Wordbites & Friends bezoeken en op gebied van muziek: Naaz, Toontje Lager, Never Been to Berlin en Ko Kliko. 


Leestijd: 1 minuut

FestiValderAa wordt sinds 2011 georganiseerd in het gebied van de Drentsche Aa, rondom het dorp Schipborg. Dit jaar valt het het festival op 5,6 en 7 juli. Drie dagen lang kun je je onderdompelen in cultuur: theater, cabaret, acrobatiek, beeldende kunst, dans en muziek. Voor ieder wat wils dus, en geschikt voor jong en oud.

Dit jaar spelen onder andere de jonge acteurs van Groningse theatervooropleiding De Noorderlingen. Zij maken een eigenzinnige voorstelling geïnspireerd op het Drentse landschap. Hou je meer van komedie? Dan kun je de voorstelling van humoristisch gezelschap Het Tuintheater bezoeken.

Ook op het gebied van muziek is er van alles te beleven. Zo is er een optreden van singer-songwriter Naaz. Ook kun je luisteren naar Toontje Lager,  een populaire Nederlandstalige band uit de jaren tachtig. Tijdens FestiValderAa treedt deze band in vernieuwde samenstelling op, maar met zanger Erik Mesie weer als frontman.

De verkoop van de weekendbandjes is al bezig. Dagbandjes en losse theatertickets zijn te koop vanaf 11 mei om 10.00 uur op https://festivalderaa.nl/tickets/