Cultuur & Uitgaan

Nieuwe reeks concerten op zondag bij EM2

Onder de noemer “Soul Ful Sunday” begint dit weekend een reeks van concerten van beginnende en gevorderde bands. EM2 geeft de komende vijf zondagen een podium aan diverse bands uit Groningen en daarbuiten. Dit is tevens het begin van het seizoen van EM2 waarbij op elke zondag het terras weer open is en de keuken met houtoven pizza’s weer draait.

EM2 speelt daarmee in op een slinkend live circuit in de stad. Waar voorheen in menig café op zondag live muziek te ontdekken viel, wordt het de laatste jaren steeds stiller. Sluit het weekend af met een muzikale noot die op een laagdrempelige wijze wordt aangeboden, en laat je verrassen door Groningse rockformaties tot bluesy singer songwriters.


Leestijd: 1 minuut

Soul Sunday in EM2
Soul Sunday in EM2

EM2, op het voormalige Suikerunie terrein,  is een unieke locatie met duurzame initiatieven, daarnaast is de sfeer zowel binnen als buiten knus en ongedwongen. Allemaal perfecte ingrediënten om ontspannen het weekend af te sluiten.  Bestel een pizza bereid met lokale ingrediënten uit de hout gestookte pizzaoven en leun rustig achterover met een lokaal biertje, of een andere versnapering, en geniet van de livemuziek die je hier iedere zondag kan beluisteren.

De eerste zondag wordt afgetrapt door Ylvalie. Een singer songwriter die in combinatie met Ralph de Jongh al menigmaal op het podium van EM2 heeft gestaan. Maar nu komt ze met een eigen album waar plek is voor emotionele, soms melancholische nummers die worden gebracht met een krachtige blues/soul stem.  Ylvalie wordt bijgestaan door Tomas van der Neut op bas en Daan Noordhoek op drums en gitaarspel van Chiron Schut.

De programmering voor april/begin mei:

16/04 YLVALIE

23/04 Black Bottle Riot

30/04 Soulvibration

07/05 Yellow Pearl & The Family

14/05 Fiona Jane Pop

Op Soul Ful Sunday is EM2 vanaf 16:00 geopend.

Terras en restaurant zijn gratis toegankelijk.
Voor concerten wordt een bijdrage voor artiesten gevraagd.
Meer informatie via de website: www.em2groningen.nl.

EM2, Suikerlaan 6, Groningen