Cultuur & Uitgaan

NNT brengt stuk van beroemde Russische schrijver Anton Tsjechov

Het Noord Nederlands Toneel (NNT) brengt woensdag 7 oktober een theatervoorstelling van een van de beroemdste werken van de Russische schrijver Anton Tjsechov: Oom Wanja. De voorstelling is in de Stadsschouwburg waar maatregelen zijn genomen om het publiek veilig te kunnen ontvangen.


Leestijd: 1 minuut

NNT brengt stuk van beroemde Russische schrijver Anton Tsjechov
NNT brengt stuk van beroemde Russische schrijver Anton Tsjechov

Oom Wanja is het Nederlandse langverwachte grote zaaldebuut van Liliane Brakema, die zich vanaf seizoen 2020-2021 bij het Noord Nederlands Toneel als associated artist aansluit.

Brakema’s versie van Oom Wanja speelt zich af in een wereld in een crisis, in een tijd waarin het huidige economische en sociale systeem in duigen is gevallen. Terwijl buiten het theater de wereld zich probeert her uit te vinden, probeert een groep acteurs tegen de klippen op Oom Wanja op te voeren om te verdwalen in een oud verhaal dat misschien niet meer helemaal past op deze tijd.

Anton Tsjechov

Tsjechov staat bekend als schrijver van personages die bang zijn om te handelen, waardoor de wereld hen inhaalt. De drie zusjes in Drie zusters, Wanja, het titelpersonage van Ivanov, allemaal zouden ze een ander leven willen, maar ze komen er niet aan toe dat te realiseren. Die individuele en persoonlijke drama’s zijn in de 21e eeuw een maatschappelijk drama geworden: we weten dat we ons leven ingrijpend moeten veranderen willen we de aarde en de samenleving leefbaar houden. Maar de vraag is of we niet pas de urgentie zien om in te grijpen als het eigenlijk al te laat is.

Tickets

Klik hier voor meer informatie en/of kaarten