Cultuur & Uitgaan

NOK Rooftop Sessions: klassieke muziek vanaf het dak van het Forum Groningen

Het dak van het Forum Groningen begint steeds meer in trek te raken als platform voor muziek. Eerder waren er dj’s en een zangeres, maar zaterdag 11 en zondag 12 juli kunnen liefhebbers van klassieke muziek er terecht voor een uitvoering van Canto Ostinato.


Leestijd: 1 minuut

NOK Rooftop Sessions: klassieke muziek vanaf het dak van het Forum Groningen
NOK Rooftop Sessions: klassieke muziek vanaf het dak van het Forum Groningen

Zaterdag 11 en zondag 12 juli presenteert restaurant NOK in samenwerking met Forum Groningen de Canto Ostinato Rooftop Sessions. Drie concerten van dit betoverende stuk worden op twee vleugels gespeeld door pianoduo Scholtes & Janssens op het dak van het Forum. De optredens vinden bij goed weer plaats op zaterdag 11 juli tijdens zonsondergang en ’s avonds onder de sterren. Het laatste concert is op de zondagmiddag van 12 juli. 

Hypnotiserende pianocompositie
Canto Ostinato is een van de bekendste stukken uit de Nederlandse muziekgeschiedenis. De 106 secties van deze hypnotiserende pianocompositie worden naar eigen inzicht gespeeld en afgewisseld. Het verloop van het stuk staat vast, de lengte en invulling van de opus niet. De muzikanten beslissen zelf over de invulling ervan. 

"If you listen to these two young people play music, you think that everything in the world will be all right" – Menachem Pressler, Beaux Arts Trio 

Lestari Scholtes (1984) en Gwylim Janssens (1985) vormen sinds 2003 een pianoduo. Vandaag de dag worden zij erkend als één van de meest belovende pianoduo's van hun generatie. Hun debuut in Carnegie Hall in mei 2009 werd geprezen als ‘het hadden net zo goed 25 of 30 vingers kunnen zijn, zo groots en samengesmolten was hun klank. Subliem duo in topvorm'. Het duo staat bekend om zijn betoverende klank, zeer hoogstaande technische behendigheid en hun intense en energieke optredens. 

Tickets & Info
Tickets – single en in combinatie met diner – voor de NOK Rooftop Sessions zijn vanaf heden verkrijgbaar de website van het Forum. Tijdens het concert wordt er rekening gehouden met de coronamaatregelen. Bij slecht weer verhuist het concert naar de Rabo Studio in het Forum.