Cultuur & Uitgaan

Noorderzon: Nieuwe website met grootste deel programma 2007 online

Sinds kort is het overgrote deel van het programma van het Noorderzon PerformingArts Festival Groningen te vinden op de website van het festival: www.noorderzon.nl.Dit jaar is er onder de noemer ‘Looking up’ speciale aandacht voor makers uit het Noorden. Te zien is werk van Jo Strømgren Kompani en zero visibility corp. uit Noorwegen, CharlotteEngelkes uit Zweden, Club Fisk uit Denemarken, Walo & Hakkarainen en de Höyry-KlubiSaunahappening uit Finland, United Dancers of ZUGA uit Estland, New Riga Theatre uit Letland en Catherine Wheels Theatre Company uit Schotland.


Leestijd: 1 minuut

Daarnaast presenteert het programma werk uit Australië, Japan, Verenigde Staten, Duitsland, Groot-Brittannië, België en Italië en uit Nederland.

Als vanouds is er een sterke band met Noord-Nederland. Noorderzon brengt een voorstelling van het NNT (Lieg ik soms?), producties van het Grand Theatre (Elien van den Hoek & Laura van Dolron, Robert-Paul Janssen en Aniek Boon), werk van de eigenzinnige Groninger makers Different Trains, blues van de Friese Groninger Meindert Talma, een hoorspel van Platform GRAS en nog veel meer.

Op het gratis muziekpodium Het Dok staan ook dit jaar weer namen van internationaalaanstormend of net gearriveerd talent, niet te missen shows van echt niet misselijke bands als !!! (Chk, Chk, Chk), Little Cow, Hayseed Dixie, Voxtrot, Quit your Dayjob, Herman Dune,Chromeo en nog veel meer ‘to be announced’.

Het Downtownprogramma presenteert dit jaar wederom een uitgebreid filmprogramma met vele avant-premières en cinema uit het noorden (i.s.m. filmtheater Images). The Wall House #2 presenteert een multisensuele show van de Japanse maakster Tomoko. En er is nog veel meer! Een aantal klappers op een rij:

Michela Lucenti/Balleto Civile – I Sette a Tebe (Italië)

Kritische versie van klassieke tragedie door een moderne schoonheidBack to Back Theatre – small metal objects (Australië)

Uitdagend voyeuristisch spel of stadse thriller? Internationale festivalhit te zien in Groningen!Alvis Hermanis/New Riga Theatre – Sonja (Letland)

Tragikomisch Russisch juweeltje door hip onafhankelijk Lets gezelschapIctus – Waits/Weill (België)

Genial ode aan Tom Waits en Kurt Weill door ontketend ensemble zorgt voor zinderende avond

Matanicola – Ladies First (Duitsland)

Gedimd licht, muziek, seks en travestie. Wereldpremière van prijswinnende danserschoreografen!

Kijk voor het uitgebreide programma op www.noorderzon.nl. Het programmamagazineverschijnt rond 23 juli.