Cultuur & Uitgaan

Noorderzon zoekt helpende handen in augustus: inschrijven kan nu

Na een jaartje afwezigheid is er dit jaar weer Noorderzon: het festival staat op de agenda van 12 tot en met 22 augustus in het Noorderplantsoen. De organisatie is nog op zoek naar vrijwilligers.


Leestijd: 1 minuut

Jaarlijks werken honderden vrijwilligers mee aan Noorderzon. En ook dit jaar worden mensen gezocht die graag de handen uit de mouwen willen steken. De taken tijdens Noorderzon bestaan onder andere uit achter de bar werken, publiek begeleiden, werken in de backstage keuken, kaarten verkopen en controleren en helpen bij op- en afbouw.

Tot nu toe hebben zo’n 150 vrijwilligers zich aangemeld. Aanmelden kan via de website van het festival: noorderzon.nl/crew

Vorig jaar ging Noorderzon vanwege de coronacrisis niet door, maar dit jaar dus wel, zij het in aangepaste vorm. De organisatie van het festival houdt rekening met verschillende maatregelen die in augustus kunnen gelden. De precieze vorm van het festival is daarom nog niet helemaal duidelijk, maar dat er een kleiner, veilig, verantwoord en toch maximaal herkenbaar Noorderzon Festival gaat plaatsvinden aan het einde van de zomer is dat wel.

Heel binnenkort wordt meer programma en informatie bekend gemaakt, zo meldt de organisatie.