Cultuur & Uitgaan

Northern Voices op zoek naar nieuwe koorleden

Eindelijk mag het weer: samen zingen. Kamerkoor Northern Voices start binnenkort met een uitdagend nieuw programma. En daar kunnen ze nog enthousiaste nieuwe zangers bij gebruiken.


Leestijd: 1 minuut

Northern Voices op zoek naar nieuwe koorleden
Northern Voices op zoek naar nieuwe koorleden

Wat heeft het lang geduurd voor de zangliefhebbers van Nederland. Opeens bevonden ze zich in de toptien van riskante hobby’s – zelfs nog boven motorcrossers en off-piste skiërs. Het hoogst haalbare was af en toe een openlucht repetitie. Bij iedere nieuwe versoepeling stonden de koorzangers steeds achteraan in de rij! Maar nu staat het sein dan toch eindelijk op groen.

Vlak voor Corona is het koor verhuisd van het oude kerkje in Tolbert naar de veel grotere Magnalia Dei Kerk in Groningen. Op 24 augustus a.s. beginnen daar de repetities weer en belangstellenden uit alle stemgroepen zijn van harte welkom om eens een avond mee te doen. In het najaar van 2022 staat een 10-jarig jubileumconcert gepland met werken van Händel. Voor het voorjaar van 2023 bestaan er plannen voor het verzorgen van Evensongs in één of meerdere kathedralen in Engeland.Genoeg uitdaging dus voor ambitieuze koorzangers die eindelijk weer eens aan de bak willen.

Wil je zingen en heb je koorervaring, neem dan contact op via info@northernvoices.nl . Northern Voices repeteert op de dinsdagavond van 19.45 tot 22.00 uur in de Magnalia Dei Kerk aan de Landsteinerlaan 2 in Groningen.

Belangstellenden kunnen 3 keer meezingen en daarna een stemtest doen. Noten lezen is een pré, maar geen vereiste. In principe studeren de leden hun partij zelf in en kunnen ze daarbij gebruik maken van de oefenbestanden die hiervoor ter beschikking gesteld worden. Meer informatie op de website: www.northernvoices.nl .