De Kinderbiënnale bestaat uit tien zalen die vol kunst hangen. Kinderen kunnen er spelen, bouwen en de verbeelding de vrije loop te laten gaan.
Zo kunnen ze kruipen door het binnenste van de spannende Wurm van Florentijn Hofman, of meebouwen aan De Blauwe Stad van Carolien Adriaansche. Het werk van Sanne Boekel is een spel vol emoties, bij Jelle Mastenbroek prikkelen vogelgeluiden de zintuigen en in de zaal van Studio Toer gaat de bezoeker in gesprek met een wolk. Bij de werken van Florien Riezebos en Hedy Tjin wordt de tekenkunst uitgedaagd, Stefan Venbroek maakte een prachtige animatie om helemaal in op te gaan en Wang Ruobing maakt je bewust van de zee en alles wat daarin wordt achtergelaten.
Pissende IJsbeer bij het museum
Van Florentijn Hofman is nog een extra werk te zien, buiten bij het museum. Zijn Pissende IJsbeer uit zijn ongenoegen over klimaatproblemen door in de gracht te plassen. Dit statement sluit aan bij het thema en is slechts een van de vele manieren waarop de Kinderbiënnale aanspoort om na te denken over onze rol in het creëren van een betere wereld.
De Kinderbiënnale is te zien tot en met 3 november.