Cultuur & Uitgaan

Nu ook digitale variant van Sint Martinus in Groningen: fotografeer je zelfgemaakte lampion

Sint Martinus krijgt dit jaar in Groningen een digitale variant. Kinderen t/m 12 jaar, die in de gemeente Groningen wonen, kunnen hun zelfgemaakte lampion met een mobieltje op de foto zetten. Die lampion mag van alle denkbare materiaal gemaakt zijn, zo laat organisator Volksvermaken Groningen weten.


Leestijd: 1 minuut

Nu ook digitale variant van Sint Martinus in Groningen: fotografeer je zelfgemaakte lampion
Nu ook digitale variant van Sint Martinus in Groningen: fotografeer je zelfgemaakte lampion

De ‘lampies’, zo noemt Volksvermaken de lampionnenfoto’s, kunnen tot maandag 9 november 23.30 uur, worden gemaild naar sintmartinuskvvv@gmail.com onder vermelding van naam en leeftijd.

“Nu de Veiligheidsregio Groningen groen licht heeft gegeven voor ‘het lopen met lampionnen tijdens Sint Martinus’ staat de schooljeugd niets meer in de weg om aan deze bijzondere wedstrijd deel te nemen”, meldt Hein Bekenkamp van de Sint Martinuscommissie van Volksvermaken.

“De jury van deze lampies-wedstrijd wordt, net als voorgaande jaren, aangevoerd door mevrouw Marjo van Dijken. Ze krijgt dit keer hulp van Kinderburgemeester Floor en loco-Kinderburgemeester Milou.” Er zijn twee leeftijdscategorieën: t/m 8 jaar en van 9 t/m 12 jaar. Volksvermaken looft prachtige prijzen uit in de vorm van onder meer bordspelen en puzzels. De prijswinnaars krijgen via de mail*) bericht en er wordt een afspraak gemaakt om de prijzen thuis te kunnen afleveren.

De Sint Martinusdagen in Groningen worden dit jaar naast deze Lampies-wedstrijd gevuld met een bijzondere theatervoorstelling van Het Houten Huis (op uitnodiging), met een uit te zenden Sint Martinusconcert vanuit de Martinikerk, met een thuis te bezorgen benefietmaaltijd en met een ‘Kop d’r Veur-dienst’ in de Martinikerk. Op woensdag 11 november (9-17 uur) staat de Martinikerk open voor de jassen- en kledinginzameling voor de Open Hof en Dorcas.

Sint Martinus is naast het kinderfeest vooral een Dag van het Delen en van Barmhartigheid. ‘Delen is het nieuwe hebben’ blijft ook nu het actuele thema. De Sint Martinusdagen worden voorbereid door het Sint Martinusberaad, waarin naast de Koninklijke Vereeniging voor Volksvermaken, Stichting Martinikerk, de Vereniging Vrienden Martinikerk, de Stichting Sint Martinus’ Pronkjewailn en de Protestantse Gemeente Groningen zitting hebben.