Cultuur & Uitgaan

Ondanks corona wordt DOT toch weer de grootste kerstbal ter wereld

Vanaf zondag 6 december om 17.00 uur is DOT weer de grootste kerstbal ter wereld. Ondanks het coronavirus worden er toch zo’n 6.000 LED-lampjes op de koepel ontstoken.


Leestijd: 1 minuut

Ondanks corona wordt DOT toch weer de grootste kerstbal ter wereld
Ondanks corona wordt DOT toch weer de grootste kerstbal ter wereld

Er is wekenlang gewerkt om de lampjes en een compleet vernieuwde ‘kerstbalhaak’ op tijd klaar te krijgen en aan de koepel te bevestigen. De koepel, met een diameter van 26 meter en een hoogte van 19 meter is daarmee de grootste kerstbal ter wereld. 

Drive-Thru experience
Nieuw dit jaar is de Drive-Thru experience. DOT bedacht samen met drie andere authentieke restaurants in Groningen de Kerstbalbox: Hét culinaire december cadeau voor bedrijven en voor de familie thuis.

"Je komt aanrijden bij DOT en onder de reusachtige kerstbal zie je sfeervol verlichte kerstbomen staan. Wanneer je de ramen een stukje opendraait beginnen de kerstnummers langzaam je auto op te vullen. Je wordt enthousiast ontvangen door de kerstman en de belevenis begint … je bent aangekomen op het pick-up point van de Kerstbalbox", aldus DOT. 

De box, een gezamenlijk initiatief van restaurants Paviljoen Sterrebos, Huis de Beurs, NOK en DOT bestaat een drie gangen menu en ook vind je allerlei leuke kleine verrassingen, zoals een kerstcadeautje en een december Spotify playlist.Van elke verkochte Kerstbalbox doneert de restaurants €5,00 aan Stichting Quiet Community Groningen. Quiet zet zich in voor mensen in armoedesituaties in Nederland. Meer info  

DOT Groningen
Behalve lekker eten en drinken is DOT een multifunctionele zaak, waarbij gastvrijheid en variatie in de programmering voor jong en oud centraal staat. De film dome is een adembenemende film- en theaterzaal waar wekelijks films en Fulldome shows geprogrammeerd worden. In de zomermaanden verrijst grenzend aan DOT ook nog het door Lonely Planet geroemde sfeervolle stadsstrand van Groningen.