Cultuur & Uitgaan

Onmogelijke Opdracht leidt tot expositie in Forum Groningen

In het Forum Groningen is morgen, donderdag, een expositie van portretfoto’s van medewerkers van WerkPro te zien. Achter de expositie schuilt een bijzonder verhaal: het ging namelijk om een Onmogelijke Opdracht voor een aantal Bedrijfskundestudenten van de Hanzehogeschool.


Leestijd: 1 minuut

Onmogelijke Opdracht leidt tot expositie in Forum Groningen
Onmogelijke Opdracht leidt tot expositie in Forum Groningen

De ‘Onmogelijke Opdracht' is een jaarlijks project voor alle nieuwe studenten Bedrijfskunde van de Hanzehogeschool Groningen. De eerstejaars werken bijna 26.000 uur in 50 teams aan 50 onmogelijke opdrachten. Dit jaar gingen de studenten aan de slag voor Stichting WerkPro, onder de noemer Make Beer, Make Bikes, Make Jobs. De Grande Finale is op 18 september.

Een van de groepjes studenten kreeg de opdracht om een foto-expositie te organiseren in het Forum Groningen, maar: zonder geld. De studenten zijn bij de verschillende werklocaties van WerkPro langs geweest en hebben een aantal fascinerende foto’s en verhalen weten te verzamelen.

Ze spraken onder andere met Eduardo. “Ik loste alles met geweld op,” vertelde hij de studenten. Door Werk Pro heeft hij naar eigen zeggen geleerd om eerst te denken en dan te doen, in plaats van andersom.

Eduardo is een van de geportretteerde medewerkers. De foto van Eduardo, en die van zijn collega’s, zijn donderdag 17 september tussen 10:00 en 12:00 te zien in het Forum. De entree voor deze expositie is gratis, maar met een kleine donatie help je mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan een baan.