Cultuur & Uitgaan

Ook dit jaar weer Leutje Festival op Bernoulliplein

Op het Bernoulliplein vindt op 5 mei voor de 15de keer het populaire Leutje Festival plaats. Dit kleinere zusje van het Bevrijdingsfestival duurt van 10.00 tot 18.30 uur. OP het programma staat niet alleen een vrijmarkt, maar er is ook muziek, eten, drinken en workshops.


Leestijd: 1 minuut

Ook dit jaar weer Leutje Festival op Bernoulliplein
Ook dit jaar weer Leutje Festival op Bernoulliplein

Het Leutje Festival begon aanvankelijk als buurtfeestje van dat een aantal bewoners van het Bernoulliplein organiseerde voor hun kinderen. Uiteindelijk is dit initiatief uitgegroeid tot een zeer geliefd multicultureel wijkfeest met alleen al honderden mensen die met een kleedje op de Vrijmarkt staan. De markt start om 10.00 uur.

Om 11:45 opent onze wijkdichter Willemijn van de Walle officieel het podium. Op het podium spelen verder de volgende bands: Les deux gitares, Groninger Ukelele society, The davies Vieux, Honey jar en 4Horsmen.

Rondom het podium en de vrijmarkt zijn er een optreden van circus Santelli, workshop Ukelele spelen, een draaimolen, springkussens, schminken, knutselen, steekijs van AndrIJS en horeca verzorgd door Salmagundi.