Cultuur & Uitgaan

Ook streep door intieme versie van Jonge Harten

Ook de intieme en coronaproof editie van festival Jonge Harten gaat niet door. Dat maakte de organisatie dinsdag bekend. De organisatie had eerder al besloten dat het festival alleen voor een klein publiek toegankelijk zou zijn, maar na overleg met onder andere de Veiligheidsregio is besloten om helemaal een streep door het festival te halen.


Leestijd: 1 minuut

Ook streep door intieme versie van Jonge Harten
Ook streep door intieme versie van Jonge Harten

“Binnen de nieuwe maatregelen zien wij helaas geen mogelijkheid om de kern van Jonge Harten overeind te houden”, zo meldt de organisatie. Het voelt daarnaast niet goed om de uiterste rek van de grenzen op de zoeken. “Het virus slaat om zich heen en we vinden het belangrijk om samen bij te dragen aan het indammen van de besmettingen. Ook het advies van de veiligheidsregio ondersteunt onze gedachten hierover. Het voelt niet verantwoord om bezoekers van de ene kant van de stad naar de andere te gidsen om al die mooie voorstellingen te bezoeken die we met zoveel zorg voor jullie hebben uitgekozen.”

De organisatie laat weten ‘hoopvol’ te zijn over de editie 2021, die op de agenda staat van 19 tot en met 27 november volgend jaar.