Cultuur & Uitgaan

Oosterparkwijk wil massaal kunst achter de ramen in juli

De Oosterparkwijk in Groningen is deze zomer de meest kunstzinnige wijk van Nederland. Tenminste wanneer – zoals de organisatoren verwachten – veel buurbewoners gevolg geven aan de oproep om werken van kunstenaars achter hun raam te hangen.


Leestijd: 1 minuut

Oosterparkwijk wil massaal kunst achter de ramen in juli
Oosterparkwijk wil massaal kunst achter de ramen in juli

Helemaal origineel is dit initiatief niet, want begin dit jaar was er in de Korrewegwijk al een succesvolle expositie waarbij kunstenaars hun werk achter hun eigen raam, of dat van een buurtgenoot, tentoon konden stellen. Voorbijgangers konden zo kennismaken met verschillende artistieke werken en hun makers.

Wijkbewoners in de Oosterparkwijk geven graag een vervolg aan deze succesvolle editie. Want ook deze wijk herbergt kunstenaars en creatievelingen die buurtgenoten en passanten graag kennis laten maken met hun werk.

De expositie is de gehele maand juli. Ben jij enthousiast? Als amateur of professioneel kunstenaar kan jij je aanmelden als exposant. Of wil jij je raam beschikbaar stellen voor het werk van een kunstenaar? Geef je dan snel, maar vóór 1 juni, op bij Rozan Vergeer, de nieuwe cultuurcoach van de Oosterparkwijk: rozan.vergeer@bijvrijdag.nl.