Cultuur & Uitgaan

Open dag Beatrix Kinderziekenhuis druk bezocht

Zo’n 1500 tot 2000 mensen kwamen zaterdag 26 maart naar de open dag die het Beatrix Kinderziekenhuis organiseerde. “De mensen waren erg enthousiast om alles van dichtbij te zien”, vertelt kinder ic-verpleegkundige Petra van Oosten. Het kinderziekenhuis organiseerde de dag om iedereen te bedanken voor de hartverwarmende steun rond de dreigende sluiting van het Centrum voor aangeboren hartafwijkingen.


Leestijd: < 1 minuut

Open dag Beatrix Kinderziekenhuis druk bezocht
Open dag Beatrix Kinderziekenhuis druk bezocht

De dag stond in het teken van de zorg die het kinderziekenhuis biedt. Werknemers van het kinderziekenhuis lieten aan bezoekers zien welke zorg ze bieden en waarom het belangrijk is om die zorg in de regio te behouden. Ook vertelden (ic-)verpleegkundigen en praktijkopleiders over de loopbaanmogelijkheden in het kinderziekenhuis. Kinderen konden met hun knuffel naar de knuffeldokter.

De afgelopen periode is er veel steun geweest voor het kinderziekenhuis, dat dreigt opgeven te worden. Volgens het kinderziekenhuis zou het verlies van het centrum een grote impact hebben op vele facetten van de zorg in de regio.