Cultuur & Uitgaan

Ouderwetse beurtvaarten terug: op kotter van Groningen naar Zoutkamp

Hoe moet dat vroeger zijn geweest, op een oude kotter van Groningen naar Zoutkamp, toen de tijden minder druk en hectisch waren? Wie dat wil ervaren heeft alle kans om dat te doen op een oude kotter op het Reitdiep tussen Groningen en Zoutkamp.


Leestijd: 1 minuut

Het Visserijmuseum in Zoutkamp, Museum aan de A in Groningen en Het Groninger Landschap organiseren van mei tot en met september de Beurtvaart over het Reitdiep. Aan boord van de historische garnalenkotter ZK4 maken de passagiers kennis met het Reitdiepgebied, dat tot de oudste cultuurlandschappen van Europa behoort.

Niet voor niets was dit gebied vaak onderwerp in de schilderijen van het Groninger kunstenaarscollectief De Ploeg. Op zaterdag (25 mei, 22 juni, 6 en 20 juli, 7 en 28 september) vaart de ZK4 van Zoutkamp naar Groningen, op zondag (23 juni, 7 juli, 8 en 29 september) van Groningen naar Zoutkamp.

Een taxi brengt de passagiers terug naar de opstapplaats. De dagtocht is van 8.45-17.45 uur en kost inclusief koffie/thee, lunch en taxi € 75,- per persoon. Beschermers van Het Groninger Landschap en Vrienden van Museum aan de A betalen € 65,- per persoon. Aanmelden kan via het formulier op de website van Museum aan de A. Vergeet je verrekijker niet!

Het Reitdiepgebied

Tijdens de tocht brengt de gids van Het Groninger Landschap de verhalen van het unieke Reitdiepgebied tot leven. Bij ‘Garnwerd aan Zee’ met terras aan het idyllische Reitdiep staat ’s middags een smakelijke lunch klaar. Voorafgaand of na de lunch wandelen de deelnemers met een gids door het historische dorpshart en langs de vele monumenten van het wierdedorp.

Vaarschema             

Zaterdag van Zoutkamp naar GroningenZondag van Groningen naar Zoutkamp
8.45 – 17.15 uur9.15 – 17.45 uur
Zaterdag 25 meiZondag 26 mei (VOL)
Zaterdag 22 juniZondag 23 juni
Zaterdag 6 juliZondag 7 juli
Zaterdag 20 juliZondag 21 juli (VOL)
Zaterdag 7 septemberZondag 8 september
Zaterdag 28 septemberZondag 29 september

Prijs en aanmelden

Prijs: € 75,- per persoon (inclusief koffie/thee, lunch en taxivervoer)

Aanmelden kan via het formulier op de website van Museum aan de A.