Cultuur & Uitgaan

Playground: elf waanzinnige VR-installaties in Forum Groningen

Komende vrijdag tot en met zondag kun je in Forum Groningen terecht bij de leukste digitale speeltuin die er is: Playground.  Deze editie, de eerste keer in het 'nieuwe' gebouw, staat geheel in het teken van virtual reality.


Leestijd: 1 minuut

Playground: elf waanzinnige VR-installaties in Forum Groningen
Playground: elf waanzinnige VR-installaties in Forum Groningen

Birdly is back!

Een van de installaties is Birdly, waarschijnlijk de bekendste ‘full-body virtual reality flight simulator’ die in het voorjaar ook in de hal van het Forum stond. Toen steevast uitverkocht.
Naast vliegen in Birdly kun je schommelen in de Der A-kerk op De Schommel van Happy Ship, overval je met medespelers een bank in Cops vs Robbers of houd je je hoofd koel in de VR-keuken van Cook-Out

Naast deze vier betaalde installaties kun je je hoogtevrees overwinnen op Richie's Plank, beats doormidden sabelen bij Beat Saber, karten als Mario Kart Live, het verkeer regelen in Traffic Jams, virtueel een 60 meter hoge torenkraan bedienen, of ervaren hoeveel gevaar je loopt als je tijdens het fietsen 'even' op je telefoon kijkt. Er is ook VR-cinema met The Dream Collector.

Deels betaald, deels gratis
In het Forum worden elf interactieve installaties of games opgebouwd, in de hal op de begane grond, in de Rabo Studio en op plein 1 oost voor Wonderland. Voor vier installaties koop je een los kaartje, de rest is gratis.

Playground
Vrijdag 9, zaterdag 10 en zondag 11 december
Forum Groningen, Nieuwe Markt 1, 9712 KN Groningen
Meer informatie per game of installatie, tijden en tickets via forum.nl