Cultuur & Uitgaan

Pop-uprestaurant Happietaria geopend van 17 november tot 15 december

Happietaria Groningen opent op 17 november voor de 28e keer haar deuren in Groningen. Hét pop-up restaurant dat volledig gerund wordt door vrijwilligers, haalt jaarlijks in november en december geld op voor het goede doel.


Leestijd: 1 minuut

Pop-uprestaurant Happietaria geopend van 17 november tot 15 december
Pop-uprestaurant Happietaria geopend van 17 november tot 15 december

Recordbedrag

Al 28 jaar komen mensen uit Stad en Ommeland naar Happietaria om uit eten te gaan voor het goede doel. In 2019 heeft Happietaria ruim 4000 gasten mogen ontvangen en werd er het recordbedrag van ruim 124.000 euro opgehaald. Dit jaar hoopt de organisatie met de hulp van vrijwilligers opnieuw een geweldig bedrag op te halen. Mensen kunnen het initiatief steunen door te komen eten in het restaurant of door een donatie te doen via de website. Ook kunnen mensen zich aanmelden als vrijwilliger in de keuken, bediening of achter de bar.

Betere toekomst voor kinderen en jongeren in Bangladesh

De opbrengst van Happietaria gaat dit jaar naar een project van Stichting Tearfund. Dit project ondersteunt kinderen en jongeren in Bangladesh. Als gevolg van de klimaatcrisis vinden er in dit land veel overstromingen plaats of is er juist sprake van extreme droogtes. Het gevolg hiervan is dat de oogsten mislukken en schoon drinkwater schaars is. Bovendien is er in het land sprake van sociale problematiek, zoals kindhuwelijken en kinderarbeid.

De opbrengst van Happietaria zal geïnvesteerd worden in zelfhulpgroepen, waarbij gezinnen worden geholpen door hen diverse trainingen aan te bieden op het gebied van wettelijke kinderrechten, het kweken van klimaatbestendige gewassen, waterzuiveringen, persoonlijke hygiëne en alternatieve inkomstenbronnen. Middels deze zelfhulpgroepen leren mensen op een duurzame manier te bouwen aan een betere toekomst.

Kom langs!

Wilt u ook genieten van een heerlijke maaltijd en het goede doel steunen? Kom eten bij Happietaria tussen 17 november en 15 december. Het restaurant is geopend van maandag tot en met zaterdag van 17:00 tot 23:00 aan de Henri Dunantlaan 2 (gratis parkeergelegenheid). Meer informatie en reserveren kan via de website.