Cultuur & Uitgaan

Pop-uprestaurant Happietaria opent binnenkort weer haar deuren

Pop-uprestaurant Happietaria Groningen opent volgende week voor de 29e keer haar deuren. Van 16 november tot 14 december kan er worden gegeten voor het goede doel. Het restaurant, dat volledig wordt gerund door vrijwilligers, haalt jaarlijks in november en december geld op voor het goede doel.


Leestijd: 1 minuut

Al 29 jaar komen mensen uit Stad en Ommeland naar Happietaria om uit eten te gaan voor het goede doel. Vorig jaar heeft Happietaria ruim een ton opgehaald voor een project van Stichting Tearfund dat kinderen en jongeren in Bangladesh ondersteunt.

Dit jaar zet het pop-uprestaurant zich in voor de problematiek en conflicten in de Democratische Republiek Congo (DRC), Ethiopië en Zuid-Soedan door middel van een project van Tearfund. Dit project maakt het mogelijk dat mensen met elkaar in gesprek gaan. De nadruk zal tijdens deze projecten liggen bij jongeren.

Mensen kunnen het initiatief steunen door te komen eten in het restaurant of door een donatie te doen via de website. Ook kunnen mensen zich aanmelden als vrijwilliger in de keuken, bediening of achter de bar. Het restaurant is geopend van maandag tot en met zaterdag van 17:00 tot 23:00 aan de Henri Dunantlaan 2 (gratis parkeergelegenheid). Meer informatie en reserveren kan via de website.