Cultuur & Uitgaan

Populair tv-programma ‘3 op Reis’ neemt kijkje op het Hogeland (VIDEO)

Het populaire tv-programma ‘3 op Reis’ nam zondag een kijkje op het Hogeland. Presentator Maurice Lede ging op pad met TikTok Tammo, hij nam een kijkje in Winsum en sloot de uitzending af in Lauwersoog.


Leestijd: 1 minuut

Populair tv-programma ‘3 op Reis’ neemt kijkje op het Hogeland (VIDEO)
Populair tv-programma ‘3 op Reis’ neemt kijkje op het Hogeland (VIDEO)

Normaal gesproken reist de tv-ploeg van ‘3 op Reis’ de hele wereld over. In coronatijd worden echter uitzendingen in eigen land gemaakt. Zondag was het de beurt aan Groningen. De stad Groningen stond eerder al eens centraal in het reisprogramma, maar dit keer bezochten de makers het noordelijke randje van de provincie: het Hogeland. 

In het programma gaat presentator Maurice eerst op bezoek bij Johannes Peetsma, beter bekend als TikTok Tammo. Samen bezoeken ze de Kiekkaaste in Nieuw Statenzijl. Vanzelfsprekend komt ook het typetje van Johannes ten spraken. 

Later in het programma gaat Maurice nog naar het ‘mooiste dorp van Nederland’. In Winsum spreekt hij met kaasboer Johan, die nog furore maakte in Heel Holland Bakt, over wat de titel voor het dorp betekent. De uitzending wordt afgesloten bij twee vissers in Lauwersoog. 

Bekijk hier de hele uitzending. En laat je niet afleiden door het plaatje van Jennifer Hofman in Nairobi, het grootste deel van de uitzending gaat écht over Groningen!