Cultuur & Uitgaan

Kinderfilms voor de allerkleinsten vanaf zondag in Forum Groningen

Van komende zondag 18 tot en met dinsdag 20 juli kunnen de allerkleinsten (én hun ouders) in Forum Groningen terecht voor de prachtigste kinderfilms. Het landelijke kinderfestival Taartrovers Film Festival strijkt dan neer in Forum Groningen.


Leestijd: 1 minuut

Kinderfilms voor de allerkleinsten vanaf zondag in Forum Groningen
Kinderfilms voor de allerkleinsten vanaf zondag in Forum Groningen

Op Taartrovers zie je de mooiste kinderfilms: o.a. Dropje, Kleine Vogel, Polska Warrior en Buitenspelen staan op het programma. Er zijn filmprogramma’s voor peuters en kleuters maar ook voor kinderen van zeven. Stuk voor stuk films waarin jonge kinderen op een speelse wijze de kracht van verbeelding ontdekken. En: je gaat er niet alleen naar de film, maar je kunt ook zelf aan de slag in de Speeltuin van de Verbeelding, een kunstzinnig landschap met speelse installaties. Hier mag je vrij bewegen en van alles aanraken.

Speeltuin van de Verbeelding

Het verbindende thema 'Op Pad' loopt als rode draad door de filmprogrammering en alle installaties. Onderweg kom je van alles tegen, namelijk nieuwe dingen om nader te onderzoeken. Zo ontdek je spelenderwijs de wereld om je heen en beweeg je niet alleen zelf, maar beweegt alles met je mee.

In de Speeltuin van de Verbeelding ga je een lichtje achterna en ontdek je hoe vormen veranderen wanneer je beweegt. Fabriceer een flipperkast en laat de knikkers rollen en tollen, breng auto’s in beweging met stop-motion en ga hink stap sprong van de ene installatie naar de volgende. Moe van alle beweging? Zak dan weg met een verhaaltje in je oren en beweeg alleen nog in je verbeelding.


Tickets, programma en informatie via forum.nl/taartrovers