Cultuur & Uitgaan

ReitdiepPOP viert volgend weekend haar vijfde editie in Reitdiephaven

Vrijdag 13 en zaterdag 14 september viert muziekfestival ReitdiepPOP het eerste lustrum aan de Reitdiephaven. Ook voor deze vijfde editie pakt de organisatie flink uit en is o.a. de topband Memphis Maniacs geboekt.


Leestijd: 1 minuut

Zeven redenen om er dit weekend op uit te trekken
Zeven redenen om er dit weekend op uit te trekken

Vele sponsoren en het VSB Fonds ondersteunen het festival. Samen zorgen zij er voor dat bezoekers, jong en oud, twee dagen lang plezier kunnen hebben aan de mooiste stadsjachthaven van Groningen, de Reitdiephaven. 

Vrijdag 13 september zal, na het succes van vorig jaar, weer een Chill & Grill Unlimited BBQ plaatsvinden, voorafgaand aan het muzikale geweld van de Memphis Maniacs en meerdere supportacts.

De zaterdag zal geheel gratis toegankelijk zijn en een open karakter kennen.

De tweede festivaldag wordt geopend door leerlingen van de Rietzee, een van de basisscholen in de Reitdiepwijk. Een uur lang zullen zij hun muzikale talent laten zien aan het publiek, uiteraard gevolgd door een veelzijdig kinderprogramma voor de jongste bezoekers, met o.a. de befaamde Pimp My Bike en een kinderdisco verzorgd door Cool Kids Party.

In de avonduren kunnen bezoekers dansen en uit hun dak gaan bij The Big 90’s & 00’s party en Karambam. Om het geheel compleet te maken, heeft de organisatie van ReitdiepPOP gekozen voor Stadslab als horecapartner.