Cultuur & Uitgaan

Reuzenrad bij Ring Zuid vanaf donderdag open

Vanaf donderdag 22 december is het mogelijk om een rondje mee te draaien in het reuzenrad dat wordt geplaatst bij het Julianaplein. Vanuit het 33 meter hoge reuzenrad heb je goed uitzicht op de werkzaamheden aan Ring Zuid en op de stad Groningen.


Leestijd: 1 minuut

Reuzenrad bij Ring Zuid vanaf donderdag open
Reuzenrad bij Ring Zuid vanaf donderdag open

Het reuzenrad start op donderdag 22 december om 11.00 uur en draait voor het laatst op zaterdag 31 december om 17.00 uur. Het reuzenrad is elke dag geopend van 11.00 tot 21.00 uur behalve op eerste kerstdag en oudejaarsdag. Dat is het reuzenrad geopend van 12.00 tot 17.00 uur. 

Tickets online kopen

Je kan ter plekke geen tickets kopen, dat moet van tevoren online. Het kost 2 euro om een rondje mee te draaien in het reuzenrad. De opbrengst gaat naar het Beatrix Kinderziekenhuis. De tickets zijn te bestellen op de website van Aanpak Ring Zuid. Het is ook mogelijk om een bedrag aan het Beatrix Kinderziekenhuis te doneren.

Het reuzenrad wordt langs de Brailleweg geplaatst, ongeveer ter hoogte van de Muntingbrug. Deze locatie is goed bereikbaar met het OV, op de fiets of lopend. Er zijn geen parkeerplekken beschikbaar. Check voor je bezoek aan het reuzenrad www.groningenbereikbaar.nl voor de actuele werkzaamheden.

Vrijkaarten

Omwonenden die veel overlast hebben gehad van onze werkzaamheden, hebben een vrijkaart gekregen. Heb je een vrijkaart? Dan moet je die eerst nog omzetten in geldige Tickets. Dat kan via de website van Aanpak Ring Zuid.