Cultuur & Uitgaan

Rooftop Streaming Concert 13 juni ‘Forum Groningen’

Op Radio 2 is ze al de Nederlandse Kylie Minoque genoemd. Zelf spreekt ze liever van ‘Kylie meets Garbage’. Op zaterdag 13 juni geeft Inge van Calkar een spectaculair optreden op pak hem beet 50 meter hoogte. Namelijk op het dak van het iconische ‘Forum’: het nieuwe cultureel bolwerk in hartje centrum Groningen. Uiteraard ook streaming en niet zomaar. Er wordt technisch aardig uitgepakt, met maar liefst vier camera’s.


Leestijd: 1 minuut

Rooftop Streaming Concert 13 juni ‘Forum Groningen’
Rooftop Streaming Concert 13 juni ‘Forum Groningen’

Inge van Calkar met haar band geven een uniek streaming concert. Uniek onder meer in die zin dat weinig moeite bespaard wordt om het waanzinnig op beeld vastgelegd te krijgen. Het optreden wordt gefilmd met vier camera’s en live geschakeld, waarbij één camera is gepositioneerd op de d' Olle Grieze, of terwijl de Martini Toren.

Het is die popsensibiliteit met een scherp randje die het hem doet. Het is aan de ene kant mainstream, maar dan wel links van het midden, met een onversneden laag retro ‘90s synthpop. Zo klinkt een gepaste samenvatting van de muziek die van Calkar en haar vaste band pleegt te maken. Van Calkar werkt o.a. samen met het producersduo Smoet en Smoel en Gordon Groothedde.

Bij dit exclusieve rooftopconcert zullen 30 man publiek aanwezig zijn. Misschien is het wel weer het eerste live concert in Groningen! Inge van Calkar presenteert een show met haar meest succesvolle nummers, waaronder 'Touchdown' en haar nieuwste single 'Spinning Around' die momenteel vrijwel dagelijks hoorbaar is op radio 2 en die op de nummer 1 in de Noord 9 stond. Het idee is om te laten zien dat het zelfs met de corona-regels mogelijk is om een onvergetelijke en magische concertervaring te bieden. “Laten we samen vieren dat plezier en samen zijn langzaam terugkeert. Voor de inwoners van Groningen, Nederland en de rest van de wereld”, aldus Inge.

Vanaf 12.30 uur via  http://www.ingevancalkar.nl/livestream/

De livestream is gratis te bekijken, maar donaties zijn welkom.