Cultuur & Uitgaan

Sint Martinus Symposium over Solidariteit

Op vrijdag 11 november vindt in de Martinikerk van 13:30 – 17:00 uur voor de eerste keer het Sint Martinus Symposium plaats. Initiatiefnemers Humanitas en Stichting Present nodigen iedereen uit die, in welke vorm dan ook, zich vrijwillig inzet voor mensen die ondersteuning nodig hebben. Sprekers zijn onder andere wethouder Inge Jongman, Erik Dannenberg (Divosa) en Ruth Peetoom (GGZ Nederland).


Leestijd: 1 minuut

Sint Martinus Symposium over Solidariteit
Sint Martinus Symposium over Solidariteit

Het thema is Solidariteit organiseren, passend op 11 november, de dag waarop Groningers Sint Maarten vieren. Door zichtbaar te maken wat er allemaal is en wie er betrokken zijn, willen Humanitas en Stichting Present vele Groningers informeren en inspireren.

Naast sprekers zijn er ook ontmoetingstafels. Hier kunnen mensen zich verdiepen in thema’s als mantelzorg, armoede, diversiteit & inclusie, gezondheid, kunst & cultuur, taal en vluchtelingen en in projecten als Stadjers Hand in Hand en Kansrijk Groningen.

Het Sint Martinus Symposium vindt plaats in het kader van de Sint Martinusdagen Groningen. Het wordt ondersteund door vrijwilligersplatform Link050 en de gemeente Groningen.

Programma

Vrijdag 11 november 2022 – Martinikerk, Martinikerkhof 3, Groningen

13:30 uur Inloop

13:45 uur Opening en sprekers Jongman, Peetom en twee initiatieven

14:45 uur Ontmoetingstafels

15:30 uur spreker Dannenberg en twee initiatieven

16:30 uur Afsluiting en borrel

17:00 uur Einde

Aanmelden voor het symposium: https://stichting.stichtingpresent.nl/groningen/symposium/

Meer informatie over Stichting Present https://stichting.stichtingpresent.nl/groningen/ en over Humanitas https://www.humanitas.nl/afdeling/Groningen_Stad/