Cultuur & Uitgaan

Smaak van het Noorden komt met ‘Pannendag’: “weggooien is zonde”

Cateringbedrijf De Smaak van het Noorden komt met een maandelijkse ‘Pannendag’: zelf meegebrachte pannen worden bij de Puddingfabriek gevuld met een bijzondere maaltijdsoep. De soep wordt bereid met producten die vanwege de lockdown anders weggegooid zouden worden. De consument bepaalt zelf de prijs.


Leestijd: 1 minuut

Smaak van het Noorden komt met ‘Pannendag’: “weggooien is zonde”
Smaak van het Noorden komt met ‘Pannendag’: “weggooien is zonde”

De eerste Pannendag staat op de agenda voor vrijdag 15 januari. Die dag staan er twee maaltijdsoepen op het menu: minestrone met runderbouillon van Groninger Blaarkop en Plaatham van Gaasterlands varken: goed gevuld met groenten, peulvruchten en rijst. Ook een venkel-paddenstoelensoep met Comté is die dag verkrijgbaar.

“Mooie en lekkere producten die in onze koelingen en vriezers liggen worden op dit moment door de lockdown niet gebruikt. Weggooien is zonde, vandaar dat ons team dit bedacht heeft!”, zo zegt Gijs Raat, mede-eigenaar van de Smaak van het Noorden.

De soepen kunnen opgehaald worden tussen 12.00 en 20.00 uur. Je kunt je eigen pan meebrengen, maar de soepen zijn ook verpakt mee te nemen.