Cultuur & Uitgaan

Smaak van het Noorden laat mensen vrijdag zelf weer soep (of nasi!) ophalen

Cateraar Smaak van het Noorden stelt mensen komende vrijdag weer in staat om bij de Puddingfabriek in de Viaductstraat zelf een pan maaltijdsoep op te komen halen, of een nasi-rames. Afgelopen vrijdag was de eerste editie van deze zogenoemde Pannendag, en die was zo'n succes dat er komende vrijdag een tweede editie op de agenda staat. Dit keer dis niet met alleen soep, maar ook met nasi. De maaltijden zijn niet gratis, maar iedereen mag zelf bepalen wat ie er voor over heeft.


Leestijd: 1 minuut

Smaak van het Noorden laat mensen vrijdag zelf weer soep (of nasi!) ophalen
Smaak van het Noorden laat mensen vrijdag zelf weer soep (of nasi!) ophalen

De goedgevulde maaltijdsoepen van de 'No Time To Waste – drive thru', vielen enorm in de smaak, zo laat de cateraar weten. "Zowel bij buurtbewoners en kantoorhouders die een kopje soep kwamen halen, als Groningers die er speciaal voor in de auto stapten. Er werd dankbaar gebruik gemaakt van eigen servies, menig pan werd vol geschept", zo vertelt Nynke de Vries van de Smaak van het Noorden .

“Wat heerlijk om een klein uitje te hebben, en dat voor lekkere pan soep. Qua routing en maatregelen was alles super geregeld", zo reageerde een van de omwonenden volgens Nynke.

Aanstaande vrijdag serveert De Smaak Indische gerechten: een vegetarische gele currysoep met kokosmelk en koriander en een Nasi Rames als maaltijd: witte rijst met kokos, ui en fenegriek, Atjar van biet, komkommer, ui en rode peper in zoetzuur en Rendang, of vegetarisch Sticky Tempeh.

Aanmelden is niet nodig en op=op.