Cultuur & Uitgaan

Stadjersnight: gratis naar tentoonstelling ‘Dood & de Zee’ in Scheepvaartmuseum

Het Noordelijk Scheepvaartmuseum organiseert donderdag 27 februari de inmiddels bekende Stadjersnight. De Stadjersnight is één van de laatste kansen om een tentoonstelling te bekijken. Op deze laatste donderdag van de tentoonstelling kunnen Stadjers de tentoonstelling Dood & de Zee, cultuur, rituelen en gebruiken gratis bezoeken.


Leestijd: 1 minuut

Stadjersnight: gratis naar tentoonstelling ‘Dood & de Zee’ in Scheepvaartmuseum
Stadjersnight: gratis naar tentoonstelling ‘Dood & de Zee’ in Scheepvaartmuseum

Ze worden ontvangen met een welkomdrankje, er is een rondleiding door de tentoonstelling en live muziek. De eerste vijftig bezoekers krijgen een gevulde schiere kadopuut mee naar huis. De Stadjersnight is van 19.30 – 21.30 uur.

Stadjers hebben die avond gratis toegang tot de tentoonstelling en ze kunnen kennismaken met de tentoonstellingsmakers. Na ontvangst met een echt Dood & de Zee biertje is er een rondleiding. De muziek op die avond wordt verzorgd door Ilse van der Werf. Ze zingt liedjes in het thema van de tentoonstelling en begeleidt zichzelf op gitaar. Na afloop krijgen de eerste vijftig bezoekers aan de Stadjersnight een gevulde schiere kadopuut mee naar huis.

Dood & de Zee bier

Brouwerij Martinus uit Stad heeft speciaal voor de tentoonstelling Dood & de Zee bier gebotteld. Dit pittige biertje wordt als welkomstdrankje geserveerd.

Dood & de Zee

De zee was en is een belangrijke voedselbron en dankzij de zee werd Nederland een belangrijke handelsnatie. Het Noordelijk Scheepvaarmuseum toont in deze tentoonstelling de keerzijde: de mensen die op zee zijn gebleven, de vissers die niet terugkeerden van de visvangst, de zeelieden van de handelsvaart, ziekte en dood tijdens de VOC-reizen, rampen en spectaculaire reddingen.

Rondleiding op laatste dag tentoonstelling

Zondag 1 maart is de allerlaatste mogelijkheid om de tentoonstelling Dood & de Zee te bekijken. Het museum verzorgt op deze dag om 15.00 uur een instaprondleiding voor de bezoekers. De rondleiding duurt tot 16.30 uur en is gratis voor bezoekers van het museum. Aanmelden is gewenst via info@noordelijkscheepvaartmuseum.nl.