Cultuur & Uitgaan

Stap in de wondere wereld van Shaun the Sheep, Wallace & Gromit and Friends

Eerst Parijs, toen Melbourne en Seoul en nu in Forum Groningen: de tentoonstelling over de Oscarwinnende Aardman Studios! De expositie biedt een meesterlijke inkijk in het werk van de wereldberoemde klei-animatiestudio met schetsen, kleipoppetjes en vijftig echte filmsets van Shaun the Sheep, Chicken Run, Wallace & Gromit and Friends! In de unieke – volledig coronaproof – expositie ontdek hoe de wonderlijke creaties van Aardman Studios tot leven komen.


Leestijd: 1 minuut

Stap in de wondere wereld van Shaun the Sheep, Wallace & Gromit and Friends
Stap in de wondere wereld van Shaun the Sheep, Wallace & Gromit and Friends

Je maakt een buitengewone reis langs originele schetsen, handgemaakte kleimodellen, uitgebreide decors en hele filmsets en bekijk hoe jouw favoriete Aardman-karakter is ontstaan en de prijswinnende films met veel liefde, vakmanschap en toewijding tot stand zijn gekomen.

Wandel tussen Wallace’s waanzinnige uitvindingen en meer dan 50 authentieke filmsets, waaronder Gromits beroemde moestuin, de straten van Shaun the Sheep the Movie, de vliegmachine van Chicken Run en het spectaculaire vijf meter hoge schip van The Pirates! Band of Misfits.

Van eerste potloodschets tot bioscoopfilm en alles daartussenin, de expositie is een verhaal van vakmanschap en humor, om zelf te beleven hoe bijzonder Shaun en zijn vrienden zijn. Na je bezoek kijk je nooit meer met dezelfde ogen naar klei-animatie! De expositie over Aardman Studios nu te zien in Forum Groningen!

 

Naast een bezoek aan de tentoonstelling vind je Shaun en zijn vrienden door het hele Forum. Maak je eigen klei-vrienden tijdens een workshop of leer animeren. Ga op de foto met de uit de kluiten gegroeide Shaun the Sheep of maak een selfie met Wallace and Gromit. Natuurlijk vertoont het Forum Aardmanklassiekers in hun filmzalen en kun je neerploffen voor een echte Aardman filmmarathon. Bekijk de agenda van alle activiteiten in het Forum.

Kies een tijdslot en koop je tickets online via forum.nl/aardman. De expositie is zo opgezet dat je voldoende afstand kunt houden van andere bezoekers. Ook is het Forum uitgerust met de meest moderne ventilatietechnieken.