Cultuur & Uitgaan

Start kaartverkoop Groninger Museumnacht

Op dinsdag 25 juni om 12.00 uur start de kaartverkoop voor de achtste editie van de Groninger Museumnacht, waarbij je toegang krijgt tot zeven verschillende musea in de stad Groningen en allerlei culturele activiteiten. Niet gewoon overdag, maar tussen 19.00 en 01.00 uur.


Leestijd: 1 minuut

 
Op zaterdag 21 september 2024 openen musea in de stad Groningen hun deuren. De hele avond, tot na middernacht, kunnen bezoekers allerlei culturele activiteiten doen in verschillende musea: GRID Grafisch Museum, Groninger Museum, Museum aan de A, Noorderlicht, Forum Groningen, Synagoge Groningen en het Universiteitsmuseum.

De Groninger Museumnacht is niet gewoon een nachtelijk museumbezoekje, maar er zijn allerlei activiteiten. Zo zijn er verschillende tentoonstellingen, taalcursussen en is er een workshop boekbinden en linonoleum snijden. Ook is er muziek, van onder anderen Lange Mannen met Haast.

Dit jaar wordt er voor het eerst met Early Bird tickets gewerkt: tickets van € 7,50 per stuk. Tijdens de Groninger Museumnacht kunnen bezoekers hun kaartje omruilen voor een polsbandje om toegang te krijgen tot alle musea. 

De kaarten zijn te bestellen via groningermuseumnacht.nl.