Cultuur & Uitgaan

Stem op het Forum als Beste Bibliotheek van Nederland 2020!

Het Forum won al de Groninger Architectuurprijs en werd zelfs verkozen tot het BNA Beste Gebouw van Nederland. De nieuwe Groninger (t)rots is echter ook in de race om te worden verkozen tot de Beste Bibliotheek van Nederland in 2020. Het Forum zit bij de laatste vijf finalisten en ook de Groningers zelf mogen met hun stem meebepalen wie wordt verkozen tot de beste bieb!


Leestijd: 1 minuut

Stem op het Forum als Beste Bibliotheek van Nederland 2020!
Stem op het Forum als Beste Bibliotheek van Nederland 2020!

Het Forum neemt het in de finale van de zogeheten NDB Biblion Award op tegen Bibliotheek Zoetermeer, bblthk Wageningen, het Huis van Eemnes en LocHal Tilburg. De uiteindelijke winnaar wordt op 3 november bepaald door een vakjury plus de stem van het publiek.

Volgens directeur Dirk Nijdam is het Forum de eerste publieksinstelling in Nederland die op een stoere, hartstochtelijke manier de bibliotheek nieuw leven inblaast. Vanuit de doelstelling ‘mensen inspireren om verder te kijken’ is de bibliotheekfunctie overal in het gebouw te vinden en verweven met andere functies en programma’s in het Forum: films, museum Storyworld, exposities, cursussen, talkshows, events en meer.

“Als mensen het Forum binnenkomen en zeggen: ‘Wat heeft Groningen een mooie nieuwe bibliotheek gekregen’… Dan hebben we alles verkeerd gedaan”, aldus Dirk Nijdam, waarmee hij ver weg blijft van het stoffige imago van de ouderwetse bibliotheek. “Het Forum heeft dus heel veel te bieden, voor iedereen.” 

Ben jij als Groninger trots op het Forum? Breng dan voor 1 november je stem uit via de website Bibliotheekblad.nl.

Forum Groningen | Hoe ziet onze bibliotheek eruit? from Forum Groningen on Vimeo.