Cultuur & Uitgaan

Streep door Grasnapolsky; komende editie vindt plaats op 11, 12, 13 maart 2022

Festival Grasnapolsky is opnieuw verplaatst. Het festival stond gepland voor het laatste weekend van juli bij Fabriek De Toekomst in Scheemda maar de organisatie heeft besloten dat het festival niet door kan gaan. Een nieuwe datum is al wel geprikt: 11, 12, en 13 maart 2022.


Leestijd: 1 minuut

Grasnapolsky in Groningen mag als eerste festival weer open na twee jaar 
Grasnapolsky in Groningen mag als eerste festival weer open na twee jaar 

Om het meerdaagse festival toch door te laten gaan, zou een aangepaste vergunning nodig zijn. Met nog maar drie weken te gaan, bleek dit een onrealistisch scenario, aldus het festival.

De organisatie laat weten dat het geen gemakkelijk besluit was. “De vergunning kwam afgelopen donderdag binnen, er stond een unieke zomerse editie inclusief camping op poten met een veelbelovend programma. Het valt het team dan ook zwaar om dit allemaal gecanceld te zien worden.”

Festivaldirecteur Mariska Berrevoets: "Het is ongelofelijk verdrietig en frustrerend om een team zó hard te zien werken en drie weken voor het festival te moeten annuleren. We veegden inmiddels plan A, B en C al van tafel en werkten nu aan de uitvoering van plan D. De veerkracht van het team is dan ook ontzettend bewonderenswaardig. Als festivalorganisatie werk je samen naar een hoogtepunt, waarin alles dat je afgelopen jaar bedacht hebt, samenkomt. Dat dit zo kort van tevoren tóch nog gecanceld wordt door de roekeloze manier waarop de overheid met onze sector omgaat, maakt het enorm wrang. We zijn expert op het gebied van crowd control en de Fieldlab Evenementen hebben bewezen dat we dit veilig kunnen doen. De manier waarop dit zich nu voltrekt is daarom onbegrijpelijk."

Tickets Grasnapolsky 2022

Bezoekers die al een kaartje hadden gekocht, kunnen hun geld terug krijgen, hun ticket ook omzetten naar Grasnapolsky 2022, of (een gedeelte) doneren.