Cultuur & Uitgaan

Studenten Prins Claus Conservatorium Groningen starten 'Muziekproeverij’ en richten Quarantaine-koor op

Studenten van het Prins Claus Conservatorium weten hoe ze van de nood een deugd moeten maken. Aangezien ze momenteel niet meer samen kunnen repeteren, hebben ze een digitale list verzonnen. Daarbij krijgt het publiek de mogelijkheid kennis te maken met werk van uiteenlopende componisten: een muziekproeverij. Ook hebben ze een bijzonder koor opgericht.


Leestijd: 1 minuut

Studenten Prins Claus Conservatorium Groningen starten 'Muziekproeverij’ en richten Quarantaine-koor op
Studenten Prins Claus Conservatorium Groningen starten 'Muziekproeverij’ en richten Quarantaine-koor op

Studenten van het Prins Claus Conservatorium, onderdeel van de Hanzehogeschool Groningen, presenteren hun halfjaarlijkse kamermuziekweek getiteld ‘De muziekproeverij’. Tijdens deze week worden er drie dagen ensemblewerken op de facebookpagina van het Prins Claus Conservatorium geplaatst door ensembles van het conservatorium.

Het idee achter De muziekproeverij is dat het publiek kan proeven van de verschillende muziekstijlen zoals een klassiek strijkkwartet van Haydn of een modern snaredrumtrio van Tóth Péter. De musici zouden zich in de maanden voorafgaand aan deze week voorbereiden door regelmatig te repeteren en wekelijkse lessen van een coach te volgen. Doordat dit niet mogelijk is, hebben ze dit creatief opgelost door de ensemblewerken online te plaatsen.

De studenten hebben individueel hun partij opgenomen en samengevoegd tot één geheel. Ook de lessen met hun coach en repetities werden online gevolgd. De muziekproeverij is een afsluiting van deze periode waarin de studenten muziek van o.a. Morten Lauridsen, Joseph Haydn en David Uber ten gehore brengen. Een van de werken is O magnum mysterium van Morten Lauridsen wat wordt uitgevoerd door het Quarentaine choir. Het zal worden gezongen voor alle medewerkers en studenten van de Hanze Hogeschool, om te laten weten dat er aan hen gedacht wordt.

De kamermuziekweek vindt plaats van 12 t/m 14 mei. De concerten zijn online te vinden op de Facebookpagina van het Prins Claus Conservatorium waar ze elke dag om 12:00 uur worden gedeeld. Er zijn in totaal maar liefst 20 ensembles.

https://www.facebook.com/prinsclausconservatorium/