Cultuur & Uitgaan

Studium Generale houdt lezing over goede leiders in onzekere tijden

Wat maakt een goede leider in onzekere tijden? Daarover gaat de lezing van Studium Generale op dinsdag 4 oktober. Onder andere burgemeester Koen Schuiling komt spreken.


Leestijd: 1 minuut

Studium Generale houdt lezing over goede leiders in onzekere tijden
Studium Generale houdt lezing over goede leiders in onzekere tijden

De gevolgen van de coronapandemie, de energiecrisis, de oorlog in Oekraïne en de groeiende zorgen over het klimaat, de zorg en de arbeidsmarkt. De wereld om ons heen verandert in sneltreinvaart. Hoe moet het verder? Wat doet een crisis met het gedrag van leiders? Vragen onzekere tijden om ander leiderschap? En waarom zijn leiders vaak slecht in staat om zelf te veranderen?

Studium Generale organiseert op dinsdag 4 oktober een lezing over dit thema. Janka Stoker en Harry Garretsen laten zien hoe leiders en hun volgers, zowel in organisaties als in de politiek, omgaan met crisis en onzekerheid, en wat dit betekent voor goed leiderschap. Met voorbeelden van inspirerende leiders als Jacinda Ardern, Paul Polman en Volodymyr Zelensky. Koen Schuiling reflecteert vanuit zijn rol als burgemeester van Groningen op leiderschap in crisistijd.

Janka Stoker is hoogleraar Leiderschap en Organisatieverandering bij de faculteit Economie en Bedrijfskunde van de RUG. Harry Garretsen is aan diezelfde faculteit hoogleraar Internationale Economie en Bedrijfskunde. Beide zijn directeur van het RUG-expertisecenter In the LEAD. Dit centrum houdt zich bezig met onderzoek, onderwijs en advies over de effectiviteit van leiderschap.

Koen Schuiling is een Nederlandse bestuurder en VVD-politicus. Sinds 30 september 2019 is hij burgemeester van Groningen.

De gespreksavond is op dinsdag 4 oktober van 20:00 tot 21:30 uur in het Academiegebouw van de Rijksuniversiteit Groningen (Broerstraat 5). Tickets kosten 4,- euro, voor studenten is de toegang gratis. 

Na afloop signeren Janka Stoker en Harry Garretsen hun nieuwe boek in de stand van Van der Velde tijdens een feestelijke borrel, waarvoor iedereen is uitgenodigd.