Cultuur & Uitgaan

Suzan & Freek naar De Oosterpoort

Het duo Suzan & Freek, bekend van Als Het Avond Is, staat op donderdag 2 april 2020 in De Oosterpoort in Groningen. Ze laten dan hun debuutalbum ‘Gedeeld Door Ons’ horen.


Leestijd: 1 minuut

Suzan & Freek naar De Oosterpoort
Suzan & Freek naar De Oosterpoort

Suzan & Freek beginnen de weg tot succes met ‘De Minuut’ filmpjes die zij posten op Facebook, waarin eigen versies van bekende hits worden gespeeld. Dit blijkt aan te slaan en ze ontwikkelen al snel een fanbasis. Voor ze het weten doen ze een uitverkochte clubtour, zonder dat ze überhaupt eigen materiaal hebben. Als ze even later hun debuutsingle Als Het Avond Is uitbrengen, verandert alles. Ze stijgen naar de nummer 1 positie van de Top 40 en krijgen hiermee veel bekendheid. Daarna werken ze hard aan hun eerste album Gedeeld Door Ons.

Gedeeld door ons

Ze werden bekend door hun covers, maar hebben er deze keer specifiek voor gekozen om iets anders te doen. Het debuutalbum van Suzan & Freek bestaat volledig uit eigen nummers, met onder andere de met edelmetaal bekroonde single Blauwe Dag. Het album bevat muziek uit verschillende genres: het duo houdt van veel verschillende stijlen geeft daar altijd een eigen draai aan.