Cultuur & Uitgaan

‘Terug naar het begin’: cultureel festival rond oude Groningse kerkjes

Eeuwenoude kerken, vaak op wierden, als decor voor muziek, theater of verhalen: dat is de formule van het festivalTerug naar het Begin’, dat ook komend weekend zaterdag 26 en zondag 27 juni weer wordt gehouden. Bezoekers kunnen op de fiets of wandelend van de ene locatie naar de andere, waardoor een voor Nederland unieke festivalformule is ontstaan, waarbij cultuur, natuur en landschap zijn gecombineerd.


Leestijd: 1 minuut

‘Terug naar het begin’: cultureel festival rond oude Groningse kerkjes
‘Terug naar het begin’: cultureel festival rond oude Groningse kerkjes

Wie het festival Terug naar het begin al eens heeft bezocht, is bekend met het unieke concept. Al fietsend door het noord-Groninger wierdenlandschap, in de gemeente Eemsdelta beleef je onderweg betoverende optredens en spannende kunstprojecten in prachtige karakteristieke kerkjes.

Nieuw dit jaar zijn de vooraf samengestelde routes, die met veel zorg zijn uitgedacht door de organisatie.

Per weekend worden er drie verschillende routes aangeboden, met verschillende afstanden, starttijden en locaties. Bezoekers schrijven zich van tevoren in op een route die bestaat uit diverse programmaonderdelen, variërend van live muziek en theater tot kunst en verhalen. Bovendien is er voldoende tijd tussen de optredens, die vrij in te vullen is door de bezoeker.

Meer informatie: terug naar het begin