Cultuur & Uitgaan

Toeristen weer welkom op Schiermonnikoog

Toeristen zijn weer welkom op Schiermonnikoog. Dat heeft het gemeentebestuur op het Waddeneiland laten weten in verschillende nieuwsmedia. Volgens wethouder Johan Hagen wordt gekeken hoe op verantwoorde manier weer mensen kan worden ontvangen op het eiland.


Leestijd: 1 minuut

Volgens RTV Noord is er op het Waddeneiland overleg geweest tussen de gemeente, de vervoersbedrijven, de huisarts en ondernemers. Allemaal denken ze mee over hoe de toeristen op veilige manier op het eiland kunnen verblijven. De supermarkt kan voldoende maatregelen nemen en er wordt ook gekeken of er extra plek is voor terrassen. 

Ook op de veerboot naar het eiland worden al maatregelen genomen. De zitplaatsen zijn voorzien van schermen en er zijn looproutes aangebracht. Vanaf 1 juni moet je op de boot ook een mondkapje dragen. 

Knelpunt is nog het vervoer van de boot richting de hotels. Dat gebeurt nu met bussen, maar die mogen straks minder passagiers meenemen. De gemeente hoopt dat zoveel mogelijk toeristen op de fiets komen. Hun bagage zou dan mee kunnen worden genomen door taxibedrijven.