Cultuur & Uitgaan

Twee jaar Forum Groningen: wat vinden Groningers ervan?

Stichting Vrienden van de stad Groningen organiseert op dinsdag 17 mei een paneldiscussie over Forum Groningen. Wat vinden we er na ruim twee jaar van? Beantwoordt het aan de verwachtingen? Worden die zelfs overtroffen? Is het een voorbeeld? Zijn er minpunten?


Leestijd: 1 minuut

Twee jaar Forum Groningen: wat vinden Groningers ervan?
Twee jaar Forum Groningen: wat vinden Groningers ervan?

‘Het Forum heeft definitief zijn plek ingenomen in het silhouet van de stad’, meldt visitgroningen.nl over het gebouw. ‘Groningers hebben zich de afgelopen tien jaar uitgeleefd in het becommentariëren van het bouwwerk. Over één ding lijkt iedereen het eens: de buitenkant maakt ‘stiknieuwsgierig’ naar de binnenkant.’

Vrienden van Groningen is nieuwsgierig naar wat we na ruim twee jaar van het gebouw vinden. Daarom organiseert de stichting de discussie. Aanwezig zijn onder andere Niek Verdonk, stadsbouwmeester van Groningen; Willem Smink, wethouder van Groningen en grote initiator ten tijde van de planvorming van het project; Erik Dorsman, extern adviseur Atelier Stadsbouwmeester Groningen; Cor Wagenaar, hoogleraar architectuur en stedenbouw RUG en Piet Pellenbarg, emeritushoogleraar economische geografie RUG. Gespreksleider is Eric Neef, voorzitter van Vrienden van de Stad Groningen.

De discussie vindt plaats op dinsdag 17 mei om 20.00 in de Doopsgezinde kerk aan de Oude Boteringestraat 33. Iedereen is welkom om zich te mengen in het debat. Meer informatie is te vinden op www.vriendenstadgroningen.nl.

Foto: Peter Wiersema