Cultuur & Uitgaan

Vakantie met de kinderen: aan de slag als zeehondendokter, tijdreizen en STOM theater

Hoe overleef je de voorjaarsvakantie met de kinderen thuis? Er is van alles te doen in Groningen, wij maakten een selectie.


Leestijd: 2 minuten

Vakantie met de kinderen: aan de slag als zeehondendokter, tijdreizen en STOM theater
Vakantie met de kinderen: aan de slag als zeehondendokter, tijdreizen en STOM theater

Zeehonden redden

Bij het zeehondencentrum in Pieterburen halen ze regelmatig een vishaak uit de maag van een zeehond. Deze haken zijn scherp en moeten zo snel mogelijk verwijderd worden. Bij het zeehondencentrum weten ze precies hoe ze dit moeten doen. En dit kunnen kinderen ook leren. Met een klein cameraatje (een endoscoop) leer je hoe je een zeehond kunt redden. De workshop vindt dagelijks plaats om 14.30 uur. Aanmelding kan via de website. 

Tijdreizen naar 1672

Hoe leefden kinderen 350 jaar geleden in Groningen? Het Museum aan de A organiseert woensdag een 17e-eeuwse workshop waarbij vier eigenwijze kinderen die in Groningen woonden centraal staan. Boerendochter Stijntien verkoopt in 1672 op de markt zelfgemaakte kaas. Haar verdiende geld bewaart ze in een leren geldbuideltje dat ze aan haar riem draagt. Van stof maak jij je eigen 17e -eeuwse geldbuideltje. Lammechien woont in het steenhuis aan de Brugstraat in de stad. Ze heeft mooie kleren, een jurk van geel fluweel met een opvallende witte kraag. Jij leert zo’n molensteenkraag met plooien maken. De workshops vinden plaats om 14 uur en 15 uur.

STOM Theater is leuk

STOM is een theatervoorstelling voor iedereen die er af en toe helemaal klaar mee is. Het is een voorstelling met veel muziek, best wel grappige figuren en een bijdehante hoofdpersoon. Ziggy praat niet meer, geen woord. Ze kan wel praten, maar ze doet dat dus niet meer en ze zegt niet waarom. In de tussentijd gaat ze gewoon naar school, feestjes en muziekles. Iedereen vindt er wel iets van en heeft er wat over te zeggen. Maar Ziggy niet. Die zwijgt. Regisseur Casper Vandeputte maakt met STOM een voorstelling over geen woorden kunnen geven aan je binnenwereld. Over niet weten wat er met je aan de hand is. Deze voorstelling is te zien in het Grand Theatre Groningen op donderdag om 14.30 uur.