Cultuur & Uitgaan

Vanaf zaterdag aan Kardingerplas: NEW ATTRACTION!

In de afgelopen weken waren er in stad en ommeland al previews van New Attraction. Kleine minifestivalletjes in jongerencentra en ook op de Vismarkt in de stad.En nu is het tijd voor New Attraction 5.0! Naast een uitgebreid muziek programma zijn er vanaf zaterdag 7 juli ook sport- , dans en lifestyle-activiteiten te zien en te doen, zoals panna, basketball, breakdance en graffiti . Met meer dan 50 acts op verschillende podia staat er een breed samengesteld Urban programma zoals Urban bedoeld is! Rap, R&B, Reggae, Nu-Soul, Bubblin, Dancehall en dit jaar ook I LOVE BAILE FUNK!!!


Leestijd: 1 minuut

Met optredens van La Melodia, Ninthe, Senna en de Renaiisanace Band van Ziggi extra aandacht voor de vrouwelijke artiesten in de urbanscene. Ook op het Beachpodium veel lokale vrouwelijke artiesten.

In het I Love Baile Funk blok zullen Dj Elroy Vanderley, Wannabe a star en Favela Funk MC’s gebaseerd op de Miami Bass sound , gecombineerd met swingende percussie en rap laten horen en wordt één groot dansfeest verwacht.

Opgezwolle als meest hotte hiphopact op het Fieldstage sluit de live-acts programmering af.’s Avonds zijn er meerdere DJ area’s waar de verschillende stijlen binnen Urban gedraaid worden. Brian S zorgt voor funky en groovy clubhouse, Forward Sound Movement draait Oldschool reggae en in de Shoottent veel hiphop en bubblin en DJ Lowpro zal op het Fieldstage het publiek nog in de vibe van New Attraction editie 5.0 houden.

Nieuw is de Shoot Area. Shoot is een samenwerkingsproject met de Academie voor Popcultuur en het Noorderpoort College en is gericht op professionalisering van het Noordelijk Urban talent. Naast een showcasepodium zijn er ook demo panel sessies en is er een artistlounge waar ‘meet en learn’ sessies zijn.

Weer of geen weer, het zal zaterdag zinderen aan de Kardingerplas.

Datum

Zaterdag 7 juliLocatie

Kardingerplas Groningen

Entree

3 euro (inclusief consumptiemunt)