Cultuur & Uitgaan

Vintagemarkt met zelfgemaakte spullen op 31 oktober

Maandag 31 oktober viert Tuin in de Stad het Keltisch Nieuwjaar met een vintage markt met zelfgemaakte spullen. De pompoensoep staat voor je klaar.


Leestijd: 1 minuut

Vintagemarkt met zelfgemaakte spullen op 31 oktober
Vintagemarkt met zelfgemaakte spullen op 31 oktober

In en om het hoofdgebouw van Tuin in Stad vindt de markt plaats. Ben je vroeg dan proost je met de standhouders mee, met een (even warme) slok mede uit de koehoorn. Op een gunstige winter, waarin we elkaar warm houden.

Op de markt een 15-tal standhouders met een breed scala aan spullen: houtsnijwerk, sieraden, zeep, zalfjes, leren tassen, hooimadams (om gas te besparen), sjaals en mutsen, decoratie, edelstenen, mineralen en meer eten (om warm te blijven), quiches en speculaas, etcetera. Alles zelf gemaakt, vaak van gerecycled materiaal. De bar is ook open, consumpties voor 2 euro. 

Keltisch nieuwjaar

Maandag 31 oktober is het SAMHAIN, Keltisch Nieuwjaar. Volgens de legende kwamen in deze nacht de werelden van de goden en van het materiële bestaan het dichtst bij elkaar, zodat een overgang tussen beide dan gemakkelijk mogelijk was. Aanleiding dus voor een tweede vintagemarkt (met uitsluitend zelfgemaakte spullen).