Cultuur & Uitgaan

Volg Operatie Julianaplein via een webcam

Aankomende vrijdag gaat Operatie Julianaplein van start. Een megaklus, die iedereen gewoon vanuit z’n luie stoel kan volgen, via de webcams van Aanpak Ring Zuid. Zowel de werkzaamheden aan het tijdelijke Julianaplein als het huidige Julianaplein zijn te zien.


Leestijd: 1 minuut

Volg Operatie Julianaplein via een webcam
Volg Operatie Julianaplein via een webcam

Het bestaande Julianaplein wordt de komende drie maanden omgebouwd tot een tijdelijk Julianaplein. De werkzaamheden bestaan onder andere uit het slopen van de oude onderdoorgangen, het verwijderen van geluidsschermen en de bouw van een waterkelder. Ook de oude Papiermolentunnel wordt gesloopt. Vanaf 9 mei is het tijdelijke Julianaplein in gebruik. Daarna kunnen we het nieuwe Julianaplein gaan bouwen. De planning is dat het nieuwe Julianaplein in 2024 in gebruik wordt genomen. Tot dan blijft de webcam staan. Deze is geplaatst op de Julianaflat, aan de noordzijde van het Julianaplein.

Operatie Julianaplein

Operatie Julianaplein gaat de komende dertien weken leiden tot ernstige verkeershinder in de hele stad. Aanpak Ring Zuid en Groningen Bereikbaar roepen iedereen op de auto waar mogelijk te laten staan. Zo blijft de weg beschikbaar voor het noodzakelijke autoverkeer, zoals hulpdiensten.