Cultuur & Uitgaan

Voor de vijfde keer Wijnfestival in Der Aa-kerk in Groningen

Wijnen uit landen als Italië, Nieuw-Zeeland, Duitsland, Portugal, Zuid-Afrika of Macedonië, maar natuurlijk ook gewoon uit Frankrijk, zijn te proeven tijdens Wijnfestival Groningen 2021. De vijfde editie van het festival vindt plaats van vrijdag 5 tot en met zondag 7 november in de Der Aa-kerk.


Leestijd: 1 minuut

Voor de vijfde keer Wijnfestival in Der Aa-kerk in Groningen
Voor de vijfde keer Wijnfestival in Der Aa-kerk in Groningen

"Het was nog even spannend", vertelt Pol de Bruin van Stichting Wijnfestival Noord. "Als organisatie wilden wij het festival laten doorgaan, maar dan heb je wel een groen signaal uit Den Haag nodig." Gelukkig zijn per 25 september evenementen weer toegestaan, maar er gelden een paar regels. Bezoekers dienen hun coronatoegangsbewijs te laten zien en er mag maar 75 procent van het normale aantal bezoekers naar binnen. Uiteraard houden we ons aan de coronamaatregelen", aldus De Bruin.

Wijn en spijs

Zoals elk jaar laten terugkerende en nieuwe standhouders hun wijnen uit uiteenlopende landen proeven. Met een proefglas in de hand maken de gasten een wereldreis door wijnlanden als Italië, Nieuw-Zeeland, Duitsland, Portugal, Zuid-Afrika en Macedonië. Tussen het proeven door kunnen bezoekers de lekkere trek stillen met kaas, charcuterie en verschillende warme gerechtjes.

Minder zielen, maar veel vreugd

Omdat er dit jaar minder mensen in de kerk zijn toegestaan, zal het Wijnfestival iets rustiger zijn dan normaal. Volgens de organisatie heeft dat ook voordelen: "Bezoekers hebben de kans om iets uitgebreider met de standhouders te praten én hoeven minder lang te wachten tot hun glas weer is gevuld’, zegt De Bruin.

"Het festival zal door het beperkte aantal beschikbare kaarten dit jaar waarschijnlijk sneller uitverkocht zijn. Vooral de vrijdag en zaterdag gaan hard", voegt hij toe. Hoe dan ook zal de sfeer in de Der Aa-Kerk vrolijk en feestelijk zijn, belooft hij. "Want na bijna twee festivalloze jaren staat iedereen weer te trappelen om het glas te heffen."

Info & kaarten

Meer informatie en kaarten zijn online verkrijgbaar via www.wijnfestival-groningen.nl.