Cultuur & Uitgaan

Voor nog geen tientje toch nog naar het Groninger Museum

Wil je toch gewoon naar het Groninger Museum? Dat kan! Voor nog geen tientje kun je nu Unzipped, de expositie over de Rolling Stones, bezoeken.


Leestijd: 2 minuten

Voor nog geen tientje toch nog naar het Groninger Museum
Voor nog geen tientje toch nog naar het Groninger Museum

Het kabinet maakte maandagavond bekend dat de harde lockdown tot zeker 30 maart wordt verlengd. Dat houdt ook in dat musea dicht moeten blijven. Het Groninger Museum mag dus geen gasten ontvangen voor de bijzondere Stones-expo. Maar daar hebben ze wat op gevonden. 

De hele expositie is namelijk online te bezoeken. Voor nog geen tientje kun je thuis uren ronddwalen in de expositiezalen, compleet met filmpjes, close-ups en achtergrondmuziek. In een online omgeving volg je via icoontjes de route door het museum: langs het appartement van de band, de foto’s van de beginjaren, kostuums, gitaren en nog veel meer. 

Wat is er allemaal te zien?
Door beperkende rechten en soms doordat het technisch niet mogelijk is, zijn niet alle fragmenten, video’s en muziek uit de tentoonstelling te zien. Wel zijn er een aantal zaken toegevoegd die je in de echte expositie niet ziet, namelijk haarscherpe closeups, zoals van het drumstel van Charlie Watts; een spectaculaire time lapse van de opbouw van het appartement in Edith Grove (de uitvalsbasis van de Stones in de jaren ’60) en de tentoonstellingsfavorieten van directeur Andreas Blühm, waarin hij vertelt over het dagboek van Keith Richards en het beroemde album Sticky Fingers.

Bekijk de expositie en win een limited edition print van Ronnie Wood
Voor 9,50 euro kun je de expositie online zien. Daarmee steun je het museum in deze moeilijke coronatijd. Voor vier bezoekers wordt het sowieso een bijzondere ervaring. Onder alle mensen die een ticket kopen voor deze online Unzipped tentoonstelling verloot het museum maar liefst drie door Mick Jagger gesigneerde catalogi en, last but not least, een een gesigneerde limited edition print van Ronnie Wood!

De online expositie is net zoals de ‘echte’ expositie tot 18 april te zien. Dat is ook echt de uiterste datum waarop de honderden Rolling Stones-objecten in Groningen te zien zijn. De expositie is al een aantal keren verlengd, maar na 18 april verhuist Unzipped naar Marseille.