Cultuur & Uitgaan

Voorstelling over genderdynamiek vanavond in première Grand Theatre

De nieuwe voorstelling 9 Weeks From Now van dans- en theatergezelschap Teddy’s Last Ride gaat vanavond in première in Grand Theatre in Groningen. Met deze voorstelling onderzoekt Teddy's Last Ride gender in relatie tot familiedynamiek. Na de première is er een afterparty, georganiseerd door het gezelschap en Buro Mix.


Leestijd: 1 minuut

Voorstelling over genderdynamiek vanavond in première Grand Theatre
Voorstelling over genderdynamiek vanavond in première Grand Theatre

9 Weeks From Now
In de eerste negen weken na de conceptie is het biologisch niet mogelijk vast te stellen of het embryo mannelijk of vrouwelijk wordt, of x. Negen weken later zal worden uitgemaakt of het een jongen of een meisje wordt als een blanco blad dat vrijwel onmiddellijk door de buitenwereld roze of blauw wordt gekleurd.

9 Weeks From Now is een multidisciplinaire danstheatervoorstelling over de eerste negen weken na de conceptie en de reis van het opgroeien; het gaat over wie je bent, hoe je gezien wordt volgens de maatschappij op basis van het geslacht dat je is toegewezen en wie je wilt of moet zijn. Drie individuen worden geconfronteerd met de reis van de veilige staat in de warme baarmoeder naar de realisatie van het uniek, anders, 'goed' of 'fout' zijn.

9 Weeks From Now is geschreven en geregisseerd door Andy Smart die voor de choreografie samenwerkte met Iacopo Loliva. Dans en spel worden uitgevoerd door Viviana Fabiano, Hélène Vrijdag en Milan Schudel, op muziek van componist Jonathan Bonny. De scenografie, licht- en geluidsontwerp zijn van BrotherTill en de kostuums van ontwerper Teun Seuren.

Teddy’s Last Ride
Teddy’s Last Ride is een performing arts gezelschap met eigen muzieklabel uit Groningen. Het gezelschap heeft een interdisciplinaire benadering waarbij de focus ligt op drama, dans en pop(muziek). Voorstellingen worden gemaakt vanuit een verlangen om nieuwe manieren van theatermaken te verkennen. Teddy’s Last Ride hanteert een eclectische mix van kunst en popcultuur om zo een jonge doelgroep aan te spreken.

Sponsoren

De voorstelling is gemaakt dankzij hulp van coproducenten Grand Theatre Groningen, Associazione Culturale Ferrara OFF, en de sponsoren. Dat zijn: FPK, Grand Theatre, Gemeente Groningen, Ministerie van Buitenlandse Zaken, Ferrara Off, Norma, BNG Cultuurfonds, Prins Bernhard Cultuurfonds, Amarte, Beringer Hazewinkel en Fonds21.

Tickets voor de première en de try-out zijn verkrijgbaar via www.grandtheatregroningen.nl.