Cultuur & Uitgaan

VRIJDAG krijgt nieuwbouw aan de St. Jansstraat

VRIJDAG krijgt een nieuwe locatie aan de Sint Jansstraat, waar dan alle muziek-, theater- en beeldende kunstactiviteiten te beoefenen zijn. Dat betekent ook dat de activiteiten op de locaties Walstraat en Noorderbuitensingel verhuizen naar de Sint Jansstraat.


Leestijd: 1 minuut

VRIJDAG krijgt nieuwbouw aan de St. Jansstraat
VRIJDAG krijgt nieuwbouw aan de St. Jansstraat

Het nieuwe gebouw krijgt een plekje ten noorden van het Forum. In het gebouw komen ook een aantal woningen en commerciële voorzieningen. De nieuwbouw is de afronding van het project Grote Markt oostzijde. De gehele Oostzijde van de Grote Markt is nieuw leven ingeblazen en weer toegankelijk voor een breed publiek.

Doorgaan op de drie huidige locaties was geen optie. De panden aan de Sint Jansstraat, de Walstraat en de Noorderbuitensingel zijn verouderd, slecht geïsoleerd en niet goed toegankelijk, zo zegt de gemeente.

De kosten voor het hele project worden geraamd op 37.4 miljoen euro. Dit bedrag is inclusief commerciële ruimten en enkele woningen. Deze toevoeging zorgt voor een levendige mix en draagt bij aan de financiële haalbaarheid van het project. Het is de bedoeling dat de nieuwbouw begin 2025 klaar is.