Cultuur & Uitgaan

Warm onthaal met koffie en cadeautjes voor bezoekers Overwinningsplein en Helpman

Bezoekers van het Overwinningsplein en het winkelcentrum Helpman worden zaterdag 13 mei warm onthaald. Het gaat om een actie van Gastvrij Groningen. Bezoekers kunnen onder andere een cadeautje winnen of genieten van een ijsje of kop koffie.


Leestijd: 1 minuut

Waarom een charmeactie? Veel mensen ervaren hinder door de wegwerkzaamheden van Aanpak Ring Zuid omdat delen worden afgezet en hierdoor de doorstroom van het verkeer in en rondom de stad moeizaam gaat. Het programma Gastvrij Groningen wil de mensen laten ervaren hoe leuk en eigenzinnig Groningen is. Daarom organiseert het programma een charmeactie om de hinder die men ervaart te verzachten en ze een gastvrij welkom te heten in Groningen.

Dit keer staat de verrassingsmuur (een snackmuur met Groningse cadeautjes) op het Helperplein. De gastvrij teams delen deze Groningse verrassingen uit aan de bezoekers van het Helperplein in Groningen. Bezoekers gooien met de dobbelsteen en wanneer zij 6 gooien mogen ze een Gronings cadeautje uit de muur halen.

Op het Overwinningsplein delen de gastvrij teams kopjes koffie uit aan de bezoekers van het Overwinningsplein in Groningen. Rik en Elsbeth van De KoffiePod zijn aanwezig met een koffiekar. Zij zorgen ervoor dat er goede koffie uitgedeeld wordt in ‘Leuk dat je er bent ja’ bekertjes. Naast deze actie is er op het Overwinningsplein ook een sneltekenaar (vanaf 11.00) en een ijssteekkar (vanaf 11.30) aanwezig vanwege een moederdag actie. Dit is een initiatief van de bedrijvenvereniging van het Overwinningsplein.

Het programma Gastvrij Groningen wordt uitgevoerd en gefinancierd in opdracht van Het Fonds ondernemend Groningen, Gemeente Groningen en Groningen Bereikbaar. De Koninklijke Horeca Nederland – KHN en de vier Groningse bedrijvenverenigingen: Groningen City ClubBedrijvenvereniging WEST,  Bedrijvenvereniging Zuidoost Groningen en Bedrijvenvereniging Noordoost zijn ook bij het programma betrokken.