Cultuur & Uitgaan

Weekend in Groningen: Noorderzon en Ballon Fiësta Meerstad

Ook dit weekend hoef je je in Groningen niet te vervelen. In het Noorderplantsoen kun je nog net het staartje van Noorderzon meepakken, dat zondag traditioneel wordt afgesloten met Noorderzondag. Wie behoefte heeft aan een bont spektakel moet in Meerstad zijn, waar dit weekend de Ballon Fiësta Meerstad neerstrijkt.


Leestijd: 2 minuten

Weekend in Groningen: Noorderzon en Ballon Fiësta Meerstad
Weekend in Groningen: Noorderzon en Ballon Fiësta Meerstad

Noorderzon

In het Noorderplantsoen kun je dit weekend nog net het staartje van Noorderzon meepakken, hét zomerfestival van het jaar. Ook zonder een van de vele voorstellingen te bezoeken is het goed toeven op dit festival, dat zelfs landelijk bekend staat om zijn goede sfeer en gezellige terrassen. Noorderzon zou Noorderzon niet zijn zonder de dagelijkse concerten bij het Dok. Want als het theaterprogramma is afgelopen, komt Het Dok tot leven. Elke dag om 22:30 uur wordt de Noorderzon-dag afgesloten met een gratis toegankelijk concert op dit opvallende podium boven de vijver. Op vrijdag speelt het Franse duo Agar Agar en zaterdag is het de Amsterdamse band EUT die het podium beklimt. Zondag spelen Meindert Talma en Omar Souleyman.

Wanneer: nog tot en met zondag

Waar: Noorderplantsoen

Prijs: Gratis

Meer informatie


Ballon Fiësta Meerstad

In het luchtruim boven Meerstad is vrijdag en zaterdag een bont spektakel te zien tijdens de Ballon Fiësta Meerstad. Tientallen heteluchtballonnen gaan die dagen de lucht in, waaronder ook veel bijzondere ballonnen. Primeurs tijdens deze editie zijn hond Rocky en stripfiguren Calimero en zijn vriendinnetje Priscilla. Daarnaast komt ook de kip dit jaar voor het eerst naar Meerstad. Deze ballon stijgt niet op maar je kunt er wel in rondlopen. De absolute eyecatcher van deze negende editie is ‘De Motor’, die met een omvang van maar liefst 38 meter hoog en 44 meter breed de grootste ballon is van Europa.

Wanneer: vrijdag en zaterdag

Waar: Meerstad

Prijs: gratis

Meer informatie


Vlooienmarkt

De Vismarkt in Groningen wordt zondag 2 september omgetoverd tot een grote vlooienmarkt. Vintage, oude boeken, speelgoed, kleding en veel en veel meer. De echte snuffelaar weet altijd wel met iets moois thuis te komen.

Wanneer: zondag

Waar: Vismarkt

Prijs: Gratis

Meer informatie


NoorderZondag

Als de laatste dag van Noorderzon aanbreekt, betekent dat tegelijkertijd het begin van het nieuwe culturele seizoen. Verschillende culturele organisaties en groepen presenteren op deze laatste zondag van het festival hun aanbod voor het nieuwe culturele jaar. Struin dus nog even lekker over de gezellige culturele markt en win informatie in bij alle kraampjes, laat je talenten zien tijdens één van de verschillende workshops of geniet van live optredens en muziek verspreid door het plantsoen.

Wanneer: zondag

Waar: Noorderplantsoen

Prijs: gratis

Meer informatie