Cultuur & Uitgaan

Zomerstad komt er weer aan: elk weekend leuke kinderactiviteiten

Ook komende zomer staat Zomerstad Groningen weer op de agenda. Twee weken lang – tussen 20 juli en 4 augustus – zijn er elk weekend allerlei leuke en gratis activiteiten op de Grote Markt. Zomerstad is een initiatief van de gemeente Groningen en de Groningen City Club en richt zich op kinderen tot en met 12 jaar. De toegang is gratis.


Leestijd: 2 minuten

Grote Markt

Vond het kinderevenement voorgaande edities nog verspreid over de binnenstad plaats; komende zomer is de vernieuwde Grote Markt de thuisbasis van Zomerstad. Dankzij de herinrichting is hier nu volop verkoeling: zowel de bomen als waterpartijen zorgen voor schaduw.

20 juli 2024 Parade

Zaterdag 20 juli is de start van Zomerstad. Vanaf 12:00 kunnen kinderen hun beste en mooiste parade-outfit in elkaar knutselen. De outfits kunnen worden geshowd tijdens de parade door de binnenstad, tussen 15.00 en 16.00 uur. Onder muzikale begeleiding wordt er een rondje door de binnenstad gelopen.

21 juli Groningen on Air

Op zowel de Grote Markt als Vismarkt zijn zondag 40 springkussens te vinden.


24,26 en 28 juli, 2 en 3 augustus Achterkant van de Stad


Het is traditioneel een van de meest populaire onderdelen van Zomerstad. Tijdens Achterkant van de Stad kun je een kijkje nemen achter deuren die normaal gesloten blijven. Dit jaar kun je onder andere terecht bij: The Palace, het Provinciehuis, Martinikerk en/of A-kerk, Politiebureau Rademarkt, Stadhuis, de Stadschouwburg, Drie Gezusters en de McDonalds.

24 juli en 31 juli Game On

De deelnemertjes kunnen deze woensdagen kun TikTok-, DJ- of Gameskills laten zien en meedoen aan DJ Workshops, het opnemen tegen hun favoriete E-sporter(s) of de meest hilarische GIF’jes maken bij Visueel Verteld.

26 juli en 2 augustus Doe maar Normaal

Op deze vrijdag is er van alles te doen! Bootjes vouwen (en dan bij de waterpartij checken of ‘ie blijft drijven), jeu de boules, een dans workshop of een ‘cursus’ poffertjes bakken.

27 juli en 3 augustus Knutselfeest

Twee zaterdagen kan er volop geknutseld worden. Hulp is er ook, van Chantal te Wolde en de Knutselkeet.

28 juli Theater

Zondag 28 juli staat in het teken van theater. Er is onder andere een workshop ‘Theater in één dag’ i.s.m. het Forum.

Zondag 4 augustus De grande finale met de ‘best of’

De laatste dag van Zomerstad. De leukste activiteiten van afgelopen twee weken komen nog eens voorbij. Er zijn springkussens, er kan geknutseld worden en ook zijn er games.