Wonen

4 Mijl van Groningen gaat toch door: op innovatieve manier en dankzij bijzondere app

De Menzis 4 Mijl van Groningen gaat dit jaar tóch door. Alleen wel op een heel bijzondere wijze. Iedereen kan er aan meedoen dankzij een zeer handige app, die gratis is te downloaden. Daardoor is deelname gratis.


Leestijd: 3 minuten

4 Mijl van Groningen gaat toch door: op innovatieve manier en dankzij bijzondere app
4 Mijl van Groningen gaat toch door: op innovatieve manier en dankzij bijzondere app

Organisator Golazo presenteert op 11 oktober de virtuele Menzis 4 Mijl van Groningen en de virtuele Menzis 4Mijl4You powered by GasTerra; als onderdeel van de NN Running Day.

Voor dit innovatieve individuele loopavontuur is een app ontwikkeld. Dankzij deze app beleven de deelnemers op de dag zelf virtueel de 4 Mijl zo echt mogelijk. De lopers kunnen van tevoren hun eigen ideale route uitstippelen met de digitale Nationale-Nederlanden Hardloopplanner en zo starten en finishen bij hun voordeur. Deelname is volledig gratis.

Tijdens NN Running Day kunnen sportievelingen deelnemen aan verschillende afstanden van de NN Marathon Rotterdam, Marathon Eindhoven powered by ASML, Singelloop Utrecht, Almere City Run, Maastrichts Mooiste, de Menzis 4 Mijl van Groningen en de Menzis 4Mijl4You powered by GasTerra. Inschrijven voor de Menzis 4 Mijl van Groningen of de 4 Mijl4You kan via: www.4mijl.nl/virtuele-editie.

“De belevingsapp die wij hebben laten ontwikkelen biedt mogelijkheden die tot nu toe ongekend waren. Daar zijn we trots op”, zegt organisator Mario Kadiks van Golazo. Hoofdsponsor Menzis, die het sponsorcontract met de 4 Mijl van Groningen onlangs met 3 jaar verlengde, is er blij mee dat het evenement doorgaat. Gijs Rotteveel, Menzis-directeur met de aandachtsgebieden preventie en partnerships: “Beweging helpt om de leefkracht te versterken, ongeacht hóe je precies beweegt. Dankzij deze virtuele variant houden we de drempel om mee te doen lager dan ooit.”

Organisator Golazo en hoofdsponsor Menzis willen met de virtuele 4 Mijl van Groningen en de 4Mijl4You zo veel mogelijk mensen – op afstand en individueel – op een veilige manier in beweging brengen. Bij de 4 Mijl kun je als deelnemer hardlopend meedoen en bij de 4Mijl4You wandelend, zo is er voor iedereen voldoende keuze.

Via de MyTrace-app wordt de beleving zo levensecht mogelijk nagebootst. Zo klinkt bijvoorbeeld voor het virtuele startschot het enige echte 4 Mijl lied van de band Nuchter. Onderweg horen de deelnemers aanmoedigingen van een enthousiast publiek, worden ze op de hoogte gehouden van hun tussentijden, gemiddelde snelheid en klasseringen, Ook horen ze waar ze zich op het originele parcours zouden bevinden. Alle informatie, inclusief de eindtijd, verschijnt na afloop op een persoonlijke tijdlijn.

Veel hardloopevenementen zijn dit jaar vanwege de coronacrisis geannuleerd. Kadiks: “Dat was onvermijdelijk, want gezondheid en veiligheid staan altijd voorop. De virtuele Menzis 4 Mijl van Groningen geeft lopers nu de kans om hun trainingskilometers alsnog op een bijzondere manier te verzilveren. Als de deelnemers niet naar het evenement kunnen komen, dan brengen wij de beleving van het evenement naar de deelnemers. Wij geloven dat dagelijks bewegen essentieel is en een belangrijke bijdrage levert aan het realiseren van een gezondere wereld.’’ Menzis onderstreept dit. Rotteveel: “Juist in deze tijd hebben we gezien hoe enorm belangrijk het is om te werken aan een gezonde leefstijl. Een gezonde leefstijl verkleint bijvoorbeeld de kans op een ernstig verloop van een corona infectie.”

Ter voorbereiding op de virtuele Menzis 4 Mijl van Groningen worden er 2 trainingslopen georganiseerd. Menzis organiseert deze in samenwerking met SamenGezond op zondag 6 en zondag 20 september. Deelname is gratis, aanmelden kan via www.samengezond.nl/4mijl.

De Menzis 4 Mijl van Groningen kent elk jaar ook een goed doel waar aandacht voor gegenereerd wordt en geld voor opgehaald kan worden. Tijdens de virtuele 4 Mijl en 4Mijl4You staat Stichting Quiet Groningen centraal. Quiet zet zich in voor mensen in armoedesituaties. Niet door armoede te verdrijven, maar door armoede te verzachten